Alkukuvat

Maailmalla liikkuu sanonta, jonka mukaan Tähtivaeltaja on galaksin kovin - ja älykkäin - populaarikulttuurilehti. Tosi on, mitäpä sitä kieltämään. Ilman on paha elää.
 
Tähän numeroon kehittyi lähes huomaamatta kaksi teemaa. Ensimmäinen niistä on palkittujen kotimaisten tekijöiden esiinmarssi.
 
Nuoria suomalaisia naiskirjailijoita esittelevässä sarjassa valokeilaan pääsee nyt omintakeisia tarinoita kutova, Runeberg-palkittu Tiina Raevaara. Hän ammentaa aihepiirinsä usein alitajunnasta, painajaisten ja näkyjen maailmasta.
 
Raevaaran novellin, Ompelijattaren tarinan, on puolestaan kuvittanut Puupää-hatulla kruunattu sarjakuvataiteilija Kivi Larmola.
 
Myös lehden toinen kotimainen novelli, Että hän muistaisi Waksanderia, on voittoisan tekijän käsialaa. Sen on kirjoittanut vuonna 2000 Finlandia-palkinnon esikoisromaanillaan Ennen päivänlaskua ei voi napannut Johanna Sinisalo!
 
Numeron toinen teema ovat pelit.
 
Petri Hiltusen Keinomaailman reunalla -palsta pureutuu tällä kertaa laadukkaisiin Batman-peleihin ja on selvästi normimittaa laajempi paketti habaa ja hubaa. Lisäksi lehdessä esitellään amerikkalaiskirjailija Ernest Cline, jonka hitiksi kohonnut esikoisromaani Ready Player One sijoittuu klassisiin pelimaisemiin. Mainio teos on ilmestynyt juuri myös suomeksi.
 
Kokonaisuutta täydentää Kimmo Lehtosen Kutzpah, jossa esitellään englanninkielisen maailman mielenkiintoisimpia peliaiheisia tieteisromaaneja.
 
Tämän vuoden ykköslehdessä kehuja keräsi amerikkalainen zombie-sarja The Walking Dead. Eikä aikaakaan, kun luomus ilmestyi myös kotimaisille tv-kanaville. Samoin kävi viime numerossa esiin nostetulle Misfits-brittisarjalle, joka on syyskuun alusta lähtien kuulunut Yle TV2:n ohjelmistoon. Viileää!
 
Tulevissa numeroissa Tähtivaeltajan myllyyn pääsevät muun muassa kirjailijanimet Jenny Kangasvuo, Catherynne M. Valente, Aliette de Bodard ja Lois McMaster Bujold. Noin vain alkajaisiksi.
 
Nauttikaa! Galaksin iskevimmästä lehdestä ja elämästä.