Uutiskuvat

Tulleet sarjikset

DC. Vertigolla vanhat kreikkalaismytologiat kiertyvät esiin nykypäivän Sohossa. Itsensä Peter Milliganin juonima ja italialaistaiteilija Davide Gianfelicen piirtämä Greek Street sekoittaa kovia ihmiskohtaloita ja maagisia sfäärejä harvinaisen onnistuneella tavalla. Seksiä ja väkivaltaa, sukurutsaa ja äidinsurmaa, ruumiita ja strippareita, raivottaria ja katurealismia, tuskaa ja hulluutta. Tästä on kouraiseva, mielikuvituksellinen tragedia tehty. Toteutettuna aidolle maistuvilla henkilöillä, älykkäällä kerronnalla sekä täydellisyyttä hipovalla viivalla. Olen myyty, ostettu ja suolistettu!

"Medea and Agamemnon are still playing at the temple of Dionysus."

Wildstorm-osastolla villi myrsky iskee yllättävällä voimalla pieneen amerikkalaiskaupunkiin Aaron Williamsin kirjoittamassa ja Fiona Staplesin kuvittamassa North 40 -minisarjassa. Maalaisjunttien kahviloiden, kapakoiden ja asuntovaunujen sävyttämä elämä muuttuu kertaheitolla, kun Lovecraft-tyyliset lonkerohirviöt heräävät muinaisesta unestaan. Seuraavana aamuna osa asukkaista huomaa muuttuneensa mitä eriskummallisemmiksi monstereiksi, joiden nälkäiset kidat ahmivat parhaat kaveritkin.

"Jesus help me! I ate my mother! And my sister!"

Tarjolla on vänkää yliluonnollista kauhua värikkäin henkilöhahmoin. Kun piirrosjälkikin ansaitsee kelpo pisteet, kannattaa lehti ehdottomasti rullata takataskuun.

Ostoskärryn tilkkeeksi sietää harkita myös David Tischmanin juonimaa Red Herringiä. Luontevasti kirjoitettu sarjakuva tulvii salaliittoja ja vakoojia jopa yli oman tarpeen. Washington DC:n poliittisiin kiemuroihin sekaantuvat niin 1950-luvun alien-ruumiit, kongressiedustajan söpö naisavustaja kuin punapäinen agenttihemmokin. Kuvituksesta vastaa aina yhtä taitava Philip Bond.

KIRJOJA, SARJAKUVIA, ELOKUVIA JA MUUTA MUKAVAA KÄSITTELEVÄ KYMMENSIVUINEN UUTISPALSTA JATKUU TÄHTIVAELTAJA 3/09:ssä. MUKANA mm. ALASTAIR REYNOLDSIN HAASTATTELU JA FINNCON-ANIMECON 2009 -RAPORTTI!