Hyvin sujuneen Finncon-Animeconin jälkeen on hyvä käpertyä hetkeksi sohvalle ja keskittyä laadukkaaseen kirjallisuuteen. Tämän Tähtivaeltajan teemana on eroottisuus ja seksuaalisuus. Luvassa on tuhti paketti erityisesti kirjallisuutta sivuavia artikkeleita.
Finnconien aktiivinen kävijä ja suomalaisen fandomin puolestapuhuja Cheryl Morgan pohtii omassa kolumnissa, mitä uutta feministinen tieteiskirjallisuus tarjoaa. Hannu Blommilan Haudan partaalla tutustuttaa sinut seksiä ja kauhua yhdisteleviin kirjoihin, ja lempikirjoja ruotii myös Kutzpah, jossa valikoidut naiset esittelevät kiihottavia lukuelämyksiään vuosien varrelta.
Suomessa asuva perulainen kirjailija Nastia T. kirjoittaa eroottisia science fiction- ja fantasianovelleja. Nastian haastattelun yhteydessä julkaistaan hänen novellinsa MUSP, jonka kuvaamassa yhteiskunnassa miehen rooli on tyydyttää erilaisia tarpeita. Toisena numeron novellina on J. K. Miettisen häiritsevän ilkeä Kun herään. Novelli ei niinkään kerro seksuaalisesta kieroutuneisuudesta kuin yhteiskunnan sairastumisesta ennaltaehkäiseviin toimenpiteisiin.
Kirjallisuuden lisäksi science fiction on läpäisevänä tekijänä monessa muussakin viihdelajissa. Pelitutkija Tanja Sihvonen pohdiskelee artikkelissaan, millaista seksuaalisuutta eri mediat tarjoavat kuluttajilleen. Markku Lappalaisen sarjakuvassa esitellään tulevaisuuden rakkautta. True Blood -televisiosarjaa käsittelevässä artikkelissa palataan kauhuviihteen kestoaiheeseen eli vampyyreihin.
Antikuvissa esillä on laaja satsi keväällä ja kesällä ilmestyneitä kirjoja. Kesästä on muodostumassa kustantajien uusi myyntisesonkiaika, joten kirjoja ilmestyy nykyään yhä enemmän myös kesäkuukausina.
Tarkkaavaiset lehden selaajat saattavat huomata, että tämä numero on poikkeuksellinen, sillä toimituskunnassa on tapahtunut kummallisia muutoksia. Voimme lohduttaa: kansainvälisessä kuvayhteydessä on häiriö, mutta se korjaantuu seuraavaan numeroon mennessä.
Terveisin
Vt. päätoimittaja
Anne Leinonen
anne.leinonen@surffi.fi