• Alkukuvat

    Body: 

    Hyvin sujuneen Finncon-Animeconin jälkeen on hyvä käpertyä hetkeksi sohvalle ja keskittyä laadukkaaseen kirjallisuuteen. Tämän Tähtivaeltajan teemana on eroottisuus ja seksuaalisuus. Luvassa on tuhti paketti erityisesti kirjallisuutta sivuavia artikkeleita.

  • Antikuvat

    Body: 

    Neil Gaiman
    Hautausmaan poika
    (The Graveyard Book)
    (Suom. Inka Parpola. Otava)

    Kiitettävän pikaisesti suomeksi saatu Hautausmaan poika on maailmalla uitettu mitaleissa ja palkinnoissa. Suosionosoitusten ohessa useampikin kriitikko on julistanut kirjan Gaimanin parhaaksi romaaniksi. Itse en menisi näin pitkälle, sillä vaikka teos onkin erinomainen, se ei tavoita Tähtisumun tai Coralinen täydellisyyttä.

  • DVD-kuvat

    Body: 

    Hell of the Living Dead
    aka Virus
    (USA-versio)

    Ihanaa! Jo musiikista päätellen aitoa progemenoa vuosimallia 1980. Leffan aluksi näytetään still-kuvaa pahaaenteilevästä tehdasrakennuksesta, jossa tehdään jotakin perin tärkeää (myöhemmin selviää, että elokuvassa yritetään keksiä originellia ratkaisua kolmannen maailman nälänhätään). Sitten kuvaan tulee valkotakkisia tiedemiehiä Horst-viiksineen sekä piipittäviä, vaarallisilta näyttäviä koneita. Gosh! Mikähän menee pieleen? Lisää vilkkuvia valoja ja kerrassaan kuolemattomia repliikkejä: What's that? It's gone crazy! That's impossible! Use emergency power! It´s no use, sir! Oh my God!

  • Värinä-Kutzpah

    Body: 

    Nyt nostetaan sensuelli kissa pöydälle ja tirkistellään lukijoiden pölyyntyneisiin kirjahyllyihin. Science fictionin ja fantasian ensimmäiset lukukokemukset kytkeytyvät monilla lapsuuteen ja nuoruuteen, ja voidaan sanoa, että herkkyys lajityypin viehätykselle on sisäänrakennettu ominaisuus. Tieteiskirjallisuuden lukija on luontaisesti utelias uuden ja erilaisen suhteen. Monilla tieteis- ja fantasiakirjallisuuden löytämisen aikaan liittyy myös semmoinen luonnollinen juttu kuin seksuaalisuuteen herääminen. Ei siis ihme, että tieteiskirjojen "ihmeen tuntu" on perin monitulkintainen asia, ja avaruusalusten sijaan opuksista voi etsiä kiihkeitä parisuhdekuvauksia.

  • Mihin feministinen tieteiskirjallisuus on menossa?

    Body: 

    Eräs tieteiskirjallisuuden kiehtova puoli on ajatus Jatkuvasta Keskustelusta. Tieteiskirjallisuuden kirjoittajat yleensä lukevat itsekin paljon genren teoksia, niin että jokaista uutta ilmestyvää kirjaa voi pitää vastauksena aikaisempiin, samoja aiheita käsitelleisiin kirjoihin (paitsi tietenkin jos sen on kirjoittanut joku valtavirtakirjailija, joka pistäytyy tieteiskirjallisuuden genreslummissa). Hieno juttu, kun käsitellään sellaisia aiheita kuin ensimmäinen yhteys tai aikamatkustus, mutta entä jos aiheena on feminismi? Kun naiset ovat saavuttaneet tasa-arvon, mitä seuraavaksi? Mitä sanottavaa on jäljellä?

  • Nastia T. - Eroottisia ehdotuksia kaunokirjallisesti

    Body: 

    Nastia T. on Suomessa asuva perulainen kirjailija, joka yhdistelee novelleissaan fantasiaa ja science fictionia ja erotiikkaa. Nastian kirjallinen ura alkoi, kun hänen novellikokoelmansa Humedad de Orillas (Rantojen kosteus) valittiin loppukilpailuun espanjalaisessa kustantajan Tusquetsin kilpailussa La Sonrisa Vertical (Vertical smile). Samainen kokoelma on julkaistu Perussa kustannusyhtiö San Marcosin listalla.

  • Scifi ja perverssin toiseuden uusi tuleminen

    Body: 

    Jos scifissä arkinen törmäytetään vieraaseen ja tuntemattomaan, ja me ihmiset mielellämme aina välillä katselemme kaikkea outoa ja kummallista, voisi kuvitella, että perverssistä scifi-seksistä nauttiminen olisi täysin luonnollinen ja hyväksytty osa toimimista modernin yhteiskunnan jäsenenä.

    Mutta mistä sitä löytää, sitä scifi-seksiä? Olen hartaasti aihetta tutkiskeltuani tullut siihen tulokseen, että alieneihin, kyborgeihin ja vampyyreihin kohdistuvalla eroottisella mielenkiinnolla on nykyisessä valtavirran mediailmastossa taipumus kukoistamisen sijaan kuivettua pystyyn.

  • Pure mua! True Blood rantautuu Suomeen

    Body: 

    Vampyyrit ovat jälleen muodissa. Kuuminta tavaraa tällä hetkellä on True Blood -sarja, joka perustuu Charlaine Harrisin 2000-luvulla kirjoittamaan kirjasarjaan Southern Vampires Mysteries. Harrisin luoma maailma on eräänlainen vaihtoehtohistoria, jossa vampyyrit ja muodonmuuttajat ovat osa maailman luonnonmukaista kuvastoa. Tapahtumat sijoittuvat kuvitteelliseen Bon Temps -pikkukaupunkiin Lousianaan, ja tv-sarja on päivitetty sijoittumaan aivan nykyhetkeen. Suomessa True Blood alkaa pyöriä YLE:ltä tammikuussa 2010, ja kesällä uutisoitiin, että Hollywoodissa uraa luova Peter Franzén on saanut pienen roolin sarjan toiselta kaudelta.

  • Uutiskuvat

    Body: 

    Tulleet sarjikset

    DC. Vertigolla vanhat kreikkalaismytologiat kiertyvät esiin nykypäivän Sohossa. Itsensä Peter Milliganin juonima ja italialaistaiteilija Davide Gianfelicen piirtämä Greek Street sekoittaa kovia ihmiskohtaloita ja maagisia sfäärejä harvinaisen onnistuneella tavalla. Seksiä ja väkivaltaa, sukurutsaa ja äidinsurmaa, ruumiita ja strippareita, raivottaria ja katurealismia, tuskaa ja hulluutta. Tästä on kouraiseva, mielikuvituksellinen tragedia tehty. Toteutettuna aidolle maistuvilla henkilöillä, älykkäällä kerronnalla sekä täydellisyyttä hipovalla viivalla. Olen myyty, ostettu ja suolistettu!