Alkukuvat

Tampereen Finncon lähestyy vinhaa vauhtia, mutta sitä ennen on vielä aikaa uppoutua Tähtivaeltajan tarjontaan. Tällä kertaa käsittelyssä on kaksikin lahjakasta naiskirjailijaa.

Viime vuonna Jyväskylässä vieraillut Elizabeth Hand osoittautui eloisaksi persoonaksi, jonka taitavasti kirjoitetut tekstit vangitsevat pauloihinsa. Häntä haastatteli luottotoimittajamme Jukka Halme. Lisäksi voit lukea suomennoksen Handin tuoreesta, Nebula-palkinnon voittaneesta Ekho-novellista.

Tämän vuoden merkkitapaus kirjallisuuden saralla on Viivi Hyvösen kolmas romaani Apina ja Uusikuu. Kyseessä on kansainväliset mitat täyttävä scifistinen noir-dekkari, jonka moniulotteiseen maailmaan ja omintakeisiin keskushenkilöihin on mahdoton olla ihastumatta. Haastattelussa Hyvönen kertoo niin romaanin taustoista kuin omista kirjallisista lähtökohdistaankin.

Kauhu elää ja voi hyvin, vaikka muuta välillä väitetään. Hyvä todiste mielikuvituksellisen kauhukirjallisuuden elinvoimasta on Hannu Blommilan esittelemä Laird Barron.

Kotimaisten novellien puolelta esillä on Tähtivaeltajan juhlavuoden kunniaksi järjestetyn tieteistarinakilpailun hopeapokaalin kaapannut Jenny Kangasvuon Hajun virta.

Mitä vielä? Sarjakuvissa Pekka Mannisen legendaarinen kyborgipoliisi Teräslilja pistää Häpi-Hupi-Maa-huvipuiston ojennukseen. Ville Pynnöseltä on mukana värillinen, Shokki- ja EC-henkinen kauhurymistely. Dvd-palstalla keskitytään pääasiassa Aasian suunnasta ponnistaviin tuotoksiin.

Ja päälle vielä kaikkea muuta kivaa, joten nauti antaumuksella!