• Uutiskuvat

  Body: 

  Finncon-Animecon 08

  Vuoden ehdottomin kotimainen sf-tapahtuma, Finncon, järjestetään tällä kertaa Tampere-talossa Tampere-nimisellä paikkakunnalla. Paina kalloosi päivämäärät 26.-27.7. ja tule ihmeessä paikalle!

  Ilmaisen megafestivaalin kunniavieraita ovat kirjailijamestari M. John Harrison (TV 2/01 & 2/05), scifi-tutkija Farah Mendlesohn, taiteilija Charles Vess, definitiivinen Petri Hiltunen sekä ruotsinsuomalaiset mangataitajat Johanna Koljonen & Nina von Rüdiger. Paikalla tavattavissa tietysti myös kaikki suomalaiset sf-friikit esitelmien, paneelikeskusteluiden, naamiaisten, illanviettojen ja muun huban muodossa.

  Kaksi päivää täyttä scifiä - pakko se on kokea!

  http://2008.finncon.org/

 • Sarjakuvat

  Body: 

  Tähtivaeltajasta tutun Teräsliljan (2/07) jälkeen P. A. Mannisen kootut -sarjassa nostetaan valokeilaan taiteilijan toinen keskeinen luomus, Kapteeni Kuolio.

  Satasivuinen Tampereen sankari -albumi (Zum Teufel!) sisältää niin Sarjari-lehdessä vuosina 1990-2001 julkaistuja sarjakuvanovelleja, muutaman uuden tuttavuuden, värillisen keräilykorttisarjan kuin tekijän kommenttiraidankin. Ja jos tämä ei riitä, myyntiin on saatu myös Kapteeni Kuolio -aiheinen T-paita, dioraama ja paperinukke. Finnconiin mennessä ilmestyy sitten ensimmäinen Kuolio-romaani!

 • Alkukuvat

  Body: 

  Tampereen Finncon lähestyy vinhaa vauhtia, mutta sitä ennen on vielä aikaa uppoutua Tähtivaeltajan tarjontaan. Tällä kertaa käsittelyssä on kaksikin lahjakasta naiskirjailijaa.

  Viime vuonna Jyväskylässä vieraillut Elizabeth Hand osoittautui eloisaksi persoonaksi, jonka taitavasti kirjoitetut tekstit vangitsevat pauloihinsa. Häntä haastatteli luottotoimittajamme Jukka Halme. Lisäksi voit lukea suomennoksen Handin tuoreesta, Nebula-palkinnon voittaneesta Ekho-novellista.

 • Elokuvat

  Body: 

  Chronicles of Narnia: Prince Caspian
  - Narnian tarinat: Prinssi Kaspian

  Ensin hyvät uutiset: Prinssi Kaspian on selvästi parempi elokuva kuin vuonna 2005 valmistunut Velho ja leijona (4/05). Sitten ne huonot: synkkäsävyisen leffan juoni on tyhjää täynnä ja sen tarjoilema moraalikoodisto vastenmielinen.

  Pevensien sisarusparvi humpsahtaa jälleen kerran Narnian satumaailmaan, mutta saa huomata valtakuntansa muuttuneen suuresti. Kotilinna on pelkkä kasviston valtaama rauniosaareke, mytologiset olennot on tapettu lähes sukupuuttoon ja maata pitävät hallinnassaan telmarilaiset ihmiset, joita johtaa tyrannin tavoin lordi Miraz (Sergio Castellitto).

 • Antikuvat

  Body: 

  M. John Harrison
  Nova Swing
  (Nova Swing)
  (Suom. Hannu Tervaharju. Like)

  Saudade. Portugalin kielessä sana tarkoittaa nostalgista kaipuuta jotakin rakastettua, mutta jo menetettyä kohtaan. Suomeksi kelpo käännös lienee ”kaiho”. Ja miksi emme kääntäisi sanaa niin, sillä onhan Nova Swingin tulevaisuuden maailmassa New Nuevo Tangon kruunattu kuningas itse Olavi Virta.

 • Viivi Hyvönen - Sanojen valta ja voima

  Body: 

  Lohduton, eristetty Kaupunki.
  Ihmisapina Hanuman ja trenssitakkinen kolmikko.
  Salaperäinen Eesau ja suloinen Luna.

  Apina ja Uusikuu (2008) on kirjailija Viivi Hyvösen odotettu kolmas romaani. Se on samaan aikaan surumielinen selonteko kaihoisasta rakkaudesta, savuun verhoutunut veijaridekkari ja fantastinen sukellus surrealistiseen tarinoiden todellisuuteen. Teos on myös hienovireinen tieteiskertomus ihmisistä ja apinoista, joiden kohtalo ei ole heidän omissa käsissään.

 • Haudan Partaalla

  Body: 

  Hieman Mark Twainin kuoleman tapaan puheet kauhun kuolemasta ovat suuresti liioiteltuja. On kyllä totta, että kauhua ei kirjoiteta tai ainakaan isot kustantamot eivät julkaise sitä enää samaan tapaan kuin joskus 1980-luvun kulta-aikana. Mutta laadullisesti kauhu on vähäisestä tarjonnasta huolimatta ehkä parempaa kuin koskaan. Michael Shea, Ramsey Campbell, Glenn Hirshberg, Joe Hill, Thomas Ligotti. Siinä vasta kourallinen tutustumisen arvoisia nimiä.

 • Elizabeth Hand - Oman elämänsä kirjoittaja

  Body: 

  Elizabeth Hand on pieni, hennon oloinen nainen, jonka läpitunkeva läsnäolo tekee hänestä huomattavasti kokoistaan merkittävämmän persoonan. Hänen suuret, välillä surullisilta vaikuttavat siniset silmänsä tuijottavat tiukasti keskustelukumppania ja saavat tämän mahdollisesti änkyttämään, mutta erityisesti yrittämään enemmän, antamaan keskustelulle kaikkensa.

 • DVD-kuvat

  Body: 

  The Detective
  - The Photo
  (Suomi-versio)

  Pang-veljekset käväisivät viime vuonna Amerikassa tekaisemassa surkean Messengers-leffan (2/07). Tämä ei silti tarkoita, että herrojen taidot olisivat tuiki ruostuneet, sillä muutamaa kuukautta myöhemmin ensi-iltansa saanut Hongkong-elokuva The Detective (suomeksi The Photo!) on kipakkaa kauraa.