Alkuvat

Hulabalozipang! Se on sitten 100 numeroa ja 25 vuotta täynnä! Roiman scifistinen saavutus, josta sopii kiittää kaikkia Tähtivaeltajan avustajia, uskollisia lukijoita ja Tuomas Kilpeä, joka lehden aikoinaan käynnisti. Ensimmäisistä Time & Spaceista on tultu pitkä matka, mutta samalla vaelluksella jatketaan seuraavatkin 25 vuotta. No mercy!

Juhlan kunniaksi ei muistella menneitä, vaan katetaan pöytään aimo annos oivallista scifi- ja fantasia-apetta. Sataslahjana saat Jeff VanderMeerin 40-sivuisen Kuningaskalmari-kirjasen, joka kertoo kaiken, mitä olet koskaan halunnut tietää Ambergrisin nimikkoeläimestä. Kunnianarvoisa herra VanderMeer paljastaa myös sisimpänsä lonkeroisessa haastattelussa. Sieniä, uuskummaa ja uponneita kaupunkeja.

Muina ulkomaanelävinä bileissä heiluvat käsikirjoittajaguru Warren Ellis, jonka koko ura luodataan läpi lähes 20-sivuisessa haastattelussa, sekä avaruusoopperakunkku Alastair Reynolds, jonka Zimansininen-novellin pääosassa esiintyy Tähtivaeltaja 1/03:sta tuttu Carrie Clay. Jesss!

Mitäs vielä? Tuplamäärä värisivuja. Petri Hiltusen Ei tulevaisuutta -sarjakuva. Erikois-Kutzpah täynnä avaruus-scifiä. Mari Saarion Hekuma-kisan voittanut Sateenkaari 2256 -novelli. Filmifriikin erikoistarjous vain Tähtivaeltajan lukijoille. Ja paljon muuta.

Muista myös tulla toukokuun Tähtivaeltaja-päiville sekä osallistua Tähtivaeltaja-novellikilpailuun. Ja tsekkaa säännöllisesti nettisivumme juhlaylläreiden varalta.

25-vuotissynttäreiden jälkeen vuoden suurin uutinen on, että rock-legenda Roky Erickson vierailee heinäkuussa Ruisrockissa. Täyttä scifiä!

"I think of demons for you."