Uutiskuvat

 
Suomenlinnan kesäretki
 
Kuunatsien virallisten käskyjen mukaisesti Helsingin SF Seuran perinteinen kesäretki Suomenlinnan vehmaille niityille järjestetään aina kaksi viikkoa juhannuksen jälkeen. Maailmanlopun kalenterin perusteella scifi-piknik koittaa siis lauantaina 7. heinäkuuta.
 
Pirteä tieteispoppoo alkaa hitaasti mutta epävarmasti kerääntyä ravintola Walhallan tietämille puolenpäivän jälkeen. Poistuminen suoritetaan auringon tai keskustelun tason vajottua mailleen.
 
Tule paikalle tai ole säätiö!
 
Tulleet sarjikset
 
DC:n tuore 52-linjauudistus on jo edennyt siihen vaiheeseen, että osa kehnoimmin myyneistä lehdistä on heivattu laidan yli. Tilalle on saatu tuoreita tulijoita, joista ainoastaan yksi on jaksanut pitää pihdeissään. Ja sehän on tietenkin mestarikirjailija China Miévillen rustaama Dial H.
 
Mateus Santoloucon piirroksen kautta henkiin herää visio puhelinkopista, joka muuttaa käyttäjänsä julmetun erikoisiksi supersankareiksi. Kuten vaikkapa savupiippupäiseksi pukuepeliksi, joka hallitsee kaupungin savusumuja. Tai Kapteeni Lachrymoseksi, joka käyttää hyväkseen kohtaamiensa ihmisten surullisimpia muistoja.
 
Tämä toimii kuin häkä!
 
Nyt kun useat pitkäikäiset laatusarjat ovat päättyneet (House of Mystery, Scalped, DMZ), Vertigo hakee epätoivon vimmalla tuoretta verta pakkiin. Huhtikuussa se lakaisi pihalle peräti neljä uutta sarjaa.
 
Yllättäen papupadan kovimmaksi tulokkaaksi osoittautui Paul Cornellin kirjoittama ja Ryan Kellyn piirtämä Saucer Country. Ufo-sieppaukset ovat niin kulunut aihepiiri, ettei moisesta uskoisi irtoavan enää vääntöä. Mutta niinpä vain irtoaa.
 
Kuvernööri Arcadia Alvaradolla on hyvät mahdollisuudet nousta Yhdysvaltain seuraavaksi presidentiksi, vaikka hän on eronnut latinonainen. Lopullisesti kampanja muuttuu pr-painajaiseksi, kun Arcadia ilmoittaa lähimmille avustajilleen joutuneensa ufo-miesten kaappaamaksi.
 
Nainen on vakuuttunut siitä, että nämä harmaat alienit suunnittelevat Maapallon valtausta - ja että vain presidenttinä hän olisi kykenevä pysäyttämään moiset suunnitelmat.
 
Lähtökohdistaan huolimatta Saucer Country ei ole mitään new age -soopaa, vaan älykkään skeptiseksi ja hykerryttävän mystiseksi kirjoitettu poliittinen draama. Hieman kuin scifillä ryyditetty West Wing.
 
 
RUTKASTI LISÄÄ KIRJA-, ELOKUVA- JA SARJAKUVAUUTISIA PAINETUSSA LEHDESSÄ: TÄHTIVAELTAJA 2/12