Uutiskuvat

Pieni Leffakauppa postittaa

Suomen monipuolisin dvd-kauppa laajentaa toimintaansa myös postimyyntiin. Pieni Leffakauppa on avannut nettisivuston osoitteessa http://www.pienileffakauppa.fi, joten liikkeen hulppeasta tarjonnasta pääsevät jatkossa nauttimaan muutkin kuin helsinkiläiset ja turkulaiset. Hieno veto Tähtivaeltajan dvd-palstan luotetulta hovihankkijalta.

Tulleet sarjikset


DC. Vertigolta on käynnistynyt kaksikin kiinnostavaa lehtiuutuutta. Brian Azzarellon & Marcelo Frusinin Loveless on tummanpuhuva kuvaus Yhdysvaltain sisällissodan jälkimainingeista entisten etelävaltioiden maaperällä. Alun perusteella luvassa on armottoman väkivaltaista tarinaa ristiriitojen repimästä ajasta - synkkää ihmiskuvaakaan unohtamatta.

Yhtään sen kauniimpaa visiota ihmisluonteesta ei anna Brian Woodin ja Riccardo Burchiellin DMZ. Nyt ollaan hienoisesti tulevaisuuden puolella, mutta jälleen vastakkain ovat Yhdysvaltain eri osat. Keskilännen ”vapaavaltiot” ovat vyöryneet itään, aina New Yorkiin asti. Hudson-joen molemmin puolin armeijat pitävät toisiaan silmällä, ja niiden väliin jäävä Manhattanin saari on ei-kenenkään-maata, jossa pommitetun kaupungin asukkaat yrittävät tulla toimeen miten taitavat. Aseistettujen jengien keskellä elämä on halpaa, minkä saa huomata myös paikalle lähetettävän sotakirjeenvaihtajan apuri. Kuinka pitkään pojassa henki pihisee?

Wildstormilla luotetaan kauniiden neitokaisten vetovoimaan. Tuorein Danger Girl -minisarja Back in Black heittää agenttityttöset keskelle rikollisia moottoripyöräjengejä. Andy Hartnellin tarinassa on pilailu turhan harvassa, ja viimeistään kokonaisuuden pilaa Nick Bradshawn eloton piirros - ei ole miehestä J. Scott Campbellin korvikkeeksi.

Campbellin jälkeä on sen sijaan esillä yhdessä Hartnellin kanssa luodussa Wildsiderz-sarjassa. Valitettavasti vain supervoimaisten college-nuorukaisten hassuista seikkailuista kertova lehti jää aikamoisen hömelöksi rusinaksi, jota eivät nosta ostettavien listalle edes satunnaiset seksikkäät poseeraukset.

Perus-DC:n puolella mielenkiintoa yrittää kutkutella kolme tuoretuotetta - vaihtelevin tuloksin.

Grant Morrison & Frank Quitely on parivaljakko, jonka yhteistyöt ovat aina onnistuneet erinomaisesti. Myös All Star Superman ihastuttaa jo ensimmäisellä numerollaan. Quitelyn ilmeikästä viivaa on mahdoton olla ihailematta, ja scifistisessä juonessakin on lupaavia aineksia. Tätä on pakko seurata tulevaisuudessakin.

JA JATKOA LEHDEN SIVUILTA! PALJON LISÄÄ KIRJA-, ELOKUVA-, SARJAKUVA- JA PALKINTOUUTISIA TÄHTIVAELTAJA 4/05:ssä.