Sarjakuvat

Riemuitkaa kaduilla, kodeissa ja kauppakeskuksissa, sillä Warren Ellisin ja John Cassadayn monesti Tähtivaeltajassakin ylistetty Planetary on täällä tänään! DC Spesiaalina julkaistu kooste käsittää Planetary-lehden neljä ensimmäistä numeroa. Toivottavasti opus löytää lukijansa ja Egmont jatkaa sarjan suomentamista, sillä meno vain paranee jatkossa.

Elijah Snow, Jakita Wagner ja Rumpali muodostavat salaperäisen Planetary-järjestön arkeologisen kenttätiimin. Heidän tehtävänään on tutkia 1900-luvun salattua historiaa. Ja selvitettävää riittää, sillä maailma paljastuu huikean kummaksi paikaksi, kunhan vain vähän pintaa raaputtaa.

Ellis ammentaa tarinansa yksityiskohdat populaarikulttuurin aarreaitasta - jo tässä koosteessa on viitteitä niin Doc Savagen, Godzillan, Tarzanin kuin monen muun tutun hahmon suuntaan. Samalla hän rakentaa kokonaista maailmankuvaa, johon kuuluvat rinnakkaistodellisuudet ja olemassaolon kvanttiulottuvuudet. Sekä tietenkin se historia ja ne taustavaikuttajat, jotka kytkevät kaikki sarjakuvan elementit toisiinsa.

Lopputulos on mielikuvituksellisten visioiden ja ihmeen tuntua huokuvien ideoiden vangitseva täytekakku. Johon oman hupinsa tuo päähenkilöiden letkeä naljailu sekä hurtti asenne. Cassadayn timmistä piirroksesta nyt puhumattakaan.

Onni on säännöllinen fiksi Planetarya!

TONI JERRMANIN SARJAKUVA-ARVOSTELUT JATKUVAT TÄHTIVAELTAJA 3/07:ssä. Mukana mm. Batman: Ensimmäinen vuosi, Ihmeneloset: Loppu, Yoko Tsuno: Vinean arkkienkelit, Piko ja Fantasio: Virus, Jeanin Elämää: Yksi laatikko liikaa, Azumanga Daioh, East Coast Rising, Gunnm, Oh! My Goddess ja Dramacon.