• Alkukuvat

  Body: 

  Tähtivaeltaja 3/07:n pitäisi saapua kaikille Helsingin SF Seuran jäsenille 10.9. alkavan viikon aikana. Mikäli lehteä ei näy 21.9. mennessä, otathan yhteyttä, niin selvitellään missä on vika.

 • Christopher Priest - Seksiä Suomen yllä

  Body: 

  Christopher Priest suostui viime toukokuussa pidetyn Tähtivaeltaja-päivän kunniavieraaksi tietämättä, että hänen haastattelijakseen oli valittu Pekka Manninen. Tuo pahamaineinen mestaririkollinen, joka on niin kammottava ketku, että kuuntelee joululauluja läpi vuoden. Ja on kehdannut kirjoittaa Priestin tuotannosta laajan ja asiallisen artikkelin Tähtivaeltaja-lehden numeroon 4/04.

 • DVD-kuvat

  Body: 

  Godzilla: Final Wars
  (USA-versio)

  Godzillan 50-vuotisjuhlan kunniaksi valmistunut Godzilla: Final Wars (2004) päivittää jälleen kerran elokuvasarjan ulkoisen asun uudelle vuosituhannelle. Ryuhei "Azumi" Kitamuran ohjaukseen on haettu oppia konsolipeleistä, Matrixeista ja Jerry Bruckheimer -koulukunnan toimintapaukutuksista. Taisteluissa on vauhtia, kamera liikkuu yhtenään ja hidastetut ilmalennot paljastavat luotienkin reitit. Poseeraukset ovat jäykän musiikkivideomaisia. Ah, nuo muoviunivormuihin puetut nuorisomuoti-idolit ja heidän tulimerta sylkevät isot pyssynsä! Kaikki tämä tietenkin raskaasti rokkaavalla ääniraidalla ryyditettynä.

 • Hal Duncan - Kieli iholla (ja joskus poskessa)

  Body: 

  Hal Duncan on yksi brittiläisen uuskumman tuoreista nimistä. Hänen esikoisromaaninsa Vellum sai osakseen paljon julkisuutta jo ennen ilmestymistään. Harvinaisen upeasti toteutetut, tarkkaan numeroidut ennakkokappaleet kiersivät kädestä käteen vetäen perässään valtavaa hehkutuksen hyökyaaltoa. Kirjailijan ensimmäinen kansainvälinen kutsuvierasesiintyminen oli toukokuussa Åconissa.

 • Antikuvat

  Body: 

  Scott Lynch
  Locke Lamoran valheet
  (The Lies of Locke Lamora)
  (Suom. Tero Valkonen. WSOY)

  Scott Lynchin mainio esikoisromaani on huijari- ja veijaritarina, joka sijoittuu Venetsiaa muistuttavaan, kanavien halkomaan Camorrin kaupunkiin. Pääosaa esittää kourallinen katujen kasvatteja, orpoja ja muita ressukoita, jotka on pienestä asti koulittu varastamisen jaloihin taitoihin.

 • Transformers

  Body: 

  Maailman räikein lelumainos on täällä taas! Lasten mieliin ja aikuisten kukkaroihin kyntensä upottaneet robotit ovat muuttaneet muotonsa 2000-luvulle sopiviksi. Nyt ne saapuvat levittämään kasarinostalgiaa nörteille sekä myymään itsensä uudelle sukupolvelle. Koska lapsi- ja friikkisegmentit eivät kuitenkaan riitä, sisältää lelumainos myös peittelemättömintä tuotesijoittelua pitkään aikaan. On se hienoa, että Nokia saa rahoilleen vastinetta!

 • Mark Millar - Jenkkisarjakuvan vihatuin ja rakastetuin show-mies

  Body: 

  Kuvitelkaa sirkustirehtööri telttansa ulkopuolella, houkuttelemassa suureen ääneen väkijoukkoa katsomaan esitystä: “Nähkää! Supersankaritaistelu, joka repii internetin kahtia! Todistakaa! Jeesus Kristus, jollaista ei ole aiemmin koettu! Ihastukaa! Uusi Watchmen! Tulkaa sisään! Suurin, jännittävin ja kiihottavin show viihteen historiassa! Tulkaa sisään!”

 • Sarjakuvat

  Body: 

  Riemuitkaa kaduilla, kodeissa ja kauppakeskuksissa, sillä Warren Ellisin ja John Cassadayn monesti Tähtivaeltajassakin ylistetty Planetary on täällä tänään! DC Spesiaalina julkaistu kooste käsittää Planetary-lehden neljä ensimmäistä numeroa. Toivottavasti opus löytää lukijansa ja Egmont jatkaa sarjan suomentamista, sillä meno vain paranee jatkossa.

 • Uutiskuvat

  Body: 

  Tulleet sarjikset

  DC. Vertigolta on nyt nähty kaksi ensimmäistä numeroa Mike "Lucifer" Careyn käsikirjoittamaa ja Jockin piirtämää Fakeria. Alku on ihan kutkuttava.

  Sarja kertoo college-kaveruksista, joille hauskanpito, elämäntuska ja valehtelu eivät ole vieraita asioita. Jo heti kärkeen tapaamme Jessie-tytön, joka houkuttelee naimisissa olevan professorin seksileikkeihin vain kiristääkseen tältä rahaa. Asiat saavat käänteen oudompaan, kun porukka vetää bileissä tripit kokeellisella nestekidejuomalla. Yksi pojista saa huomata kadonneensa täysin collegen tiedostoista, toisella on muistissaan aukkoja ja kolmas yrittää itsemurhaa.