Alkukuvat

Kohta se on täällä! Kuuden vuoden tauon jälkeen Finncon-festivaali palaa Helsinkiin. Suurempana ja kauniimpana kuin koskaan. Elokuussa järjestettävän Finncon 2006:n kunniaksi tämä numero on omistettu tapahtuman kirjailijakunniavieraille. Älä siis vahingossakaan eksy coniin lukematta lehteä tarkasti läpi!

Englannista paikalle saapuu myrskykissan supervoimilla varustettu Justina Robson, jonka älykkäät kirjat kuuluvat kaikkien sf-fanien hyllyyn kunniapaikalle. Hänen kimppuunsa käydään niin laajan artikkelin kuin paljastavan haastattelunkin kautta.

Mielenkiintoisista asioista puhuu myös festareiden suomalainen nimivieras, viime vuonna Finlandia-ehdokkuudella kukitettu Risto Isomäki. Hän ottaa teoksillaan kantaa planeettamme kohtalonkysymyksiin ja vastaa lähes yksin koko suomalaisesta kovan scifin genrestä.

Tähtivaeltajan sivuilta jo entuudestaan tuikitutut Jeff VanderMeer (4/02) ja Stepan Chapman (1/05) pääsevät nyt esiin käännösnovellien voimin. Uuskummaa, korkeakirjallista fantasiaa ja ihmeen tuntua herättelevää proosaa. Nämä herrat todella rulaavat!

Koska Finnconin yhteydessä järjestetään jo neljättä kertaa Animecon, suuntaamme katseen myös Japanin suuntaan. Nousevan auringon maasta esittelyyn on poimittu Kazuo Koike, mangakäsikirjoittajien keisari. Miehen tuotantoon lukeutuvat mm. sellaiset mestariteokset kuin Lone Wolf and Cub, Samurai Executioner ja Lady Snowblood.

Coni-mätön ohessa mukana kirjoja, elokuvia ja sarjakuvia käsittelevät vakiopalstamme. Kotimaista novellistiikkaa edustaa puolestaan palkittu Jukka Laajarinne, runomuotoista kerrontaa Elli Leppä.

Muista tsekata lehden lopusta vanhojen numeroiden tarjouspaketit! Tilaus kannattaa pistää vetämään pian, sillä syksyn tapahtumissa myytäneen jälleen loppuun lehti jos toinenkin.

Kesä, sauna, tuska, ruis ja ankka. Scifi, kirja, linna, saari ja con. Lue, nauti, kokkaa. Riehu, ryyppää ja rokkaa!