Hannu Rajaniemen The Quantum Thief eli Kvanttivaras myy maailmalla kuin häkä. Hienoa!
Täällä Suomessa Tähtivaeltaja jatkaa voittokulkuaan. Uuden vuoden räjäyttää liikkeelle keisari Otto Sinisalon artikkeli totaalisesta tieteissodasta. Warhammer 40 000 -universumi on niin mahtipontinen scifi-vasara, että sen uumeniin on pakko heittäytyä ihastuksesta kiljuen.
Ulkomaisena novellistina lehden sivuilla esittäytyy Catherynne M. Valente. Hän on viime vuosina noussut yhdysvaltalaisten scifi- ja fantasiakirjailijoiden eliittiin. Tästä todistavat niin useat palkinnot kuin ylistävät kritiikitkin.
Mainio esimerkki kirjailijan omaperäisestä tuotannosta on Kristiina Drewsin suomentamaAntarktiksen kartat - Ostajan opas -novelli, joka oli pari vuotta sitten ehdolla World Fantasy -palkinnolle. Muista kahmia käsiisi myös Valenten romaanit, kuten Lambda-voittaja Palimpsest (2009) ja nettikirjana alkunsa saanut The Girl Who Circumnavigated Fairyland in a Ship of Her Own Making (2009).
Suomalainen sarjakuva täyttää tänä vuonna 100 vuotta. Tähtivaeltaja puolestaan 30. Ero ei ole suuren suuri ja kuromme sitä kovaa vauhtia umpeen. Juhlavuosien kunniaksi julkaisemme vuoden 2011 aikana useita ulkomaista sarjakuvatarjontaa valaisevia artikkeleita.
Sarjan saa kunnian aloittaa massiivinen katsaus viime vuoden mielenkiintoisimpiin englanninkielisiin sarjakuviin. Taustatukea jutulle antaa Taidetta vai talkkunaa? -artikkeli, jossa esitellään sekä supersankareita käsitteleviä tieto- ja kuvakirjoja että sarjakuvahahmoista valmistettuja näyttäviä patsassettejä. Dvd-palstalla on puolestaan tarjolla superheeroksia maailman eri kolkista.
Ensi numerossa sitten mm. Nalo Hopkinson sekä aikuiseen makuun istuvaa mangaa!
"And now if you'll excuse me, I'm going to hem some pants."