• Totaalista sotaa verisellä tieteisnäyttämöllä - Warhammer 40 000

  Body: 

  Keisarillinen kaarti syöksyy kuolemaan. Palvotut superaseet hävittävät maailmoja. Sadistiset demonit korruptoivat sieluja. Kerettiläiset poltetaan roviolla. Ja muinaiset avaruuslaivat halkovat tähtienvälistä pimeyttä, kun ihmiskunta käy ikuista sotaa muukalaishirviöitä vastaan. Tästä on hyvä tieteisfiktio tehty!
   

 • Uutiskuvat

  Body: 

  Tulleet sarjikset
  Dark Horse on kullannut sarjakuvaharrastajien elämää julkaisemalla jo toisen rupeaman Bryan Talbotin steampunk-henkistä, vaihtoehtohistoriallista eläindekkaria. Grandville: Mon Amour -albumissa Scotland Yardin mäyräetsivä LeBrock jäljittää mielipuolista tappajaa. Samalla hän joutuu sotketuksi vyyhteen, jonka langat yltävät alamaailman bordelleista aina hallinnon korkeimmille portaille asti.
   
   

 • Taidetta vai talkkunaa? Superkirjat ja sankaripatsaat

  Body: 

  Sarjakuvat ovat jo nimensäkin mukaisesti sarja kuvia, jotka kertovat tarinan. Joten mitä ihmettä jää jäljelle, jos otetaan vain kasa sarjakuvalehtien kansia ja kootaan niiden ympärille kirja? Tai tehdään sarjakuvahahmoista paikallaan jököttäviä patsaita? Ovatko tuotteet taidetta vai talkkunaa?
   
   

 • Sarjakuvat

  Body: 

  Klassisesta "Atte Kumiorava, varo imuketta!" -palindromista nimensä lainannut tamperelainen Kumiorava-kustantamo käynnisti liiketoimintansa vinkeällä valinnalla. Firman ensimmäinen julkaisu on amerikkalaisen indie-taiteilija Tony Millionairen albumi Kun oltiin Maakies.
   

 • Sarjakuvavuosi 2010 Amerikassa

  Body: 

  Näin vuoden 2011 puolella sarjakuvan nettipiratismin jäljet alkavat näkyä entistä selkeämmin. Kustantajat ovat käyneet varovaisiksi tuoreiden sarjojen kanssa, lehtiä lopetetaan aiempaa nopeammin ja panostukset kasaantuvat jo valmiiksi tunnettujen tuotteiden ympärille. Kuten Colleen Doran blogikirjoituksessaan totesi, ei ole järkeä uhrata kahta vuotta yhden albumin tekoon, jos se muutama tunti ilmestymisensä jälkeen on ladattavissa ilmaiseksi sadoilta nettisaiteilta. Siinä valuvat viemäriin niin taiteilijan tulot kuin kustantajien kiinnostus julkaista tekijän seuraavaa työtä.

 • Alkukuvat

  Body: 

  Hannu Rajaniemen The Quantum Thief eli Kvanttivaras myy maailmalla kuin häkä. Hienoa!
  Täällä Suomessa Tähtivaeltaja jatkaa voittokulkuaan. Uuden vuoden räjäyttää liikkeelle keisari Otto Sinisalon artikkeli totaalisesta tieteissodasta. Warhammer 40 000 -universumi on niin mahtipontinen scifi-vasara, että sen uumeniin on pakko heittäytyä ihastuksesta kiljuen.
   
   

 • Elokuvat

  Body: 

  Kaboom
   
  Olen vakuuttunut, että sarjakuvamaailman äänitehosteista nimensä lainannut Kaboom saisi täydet pisteet sekä John Watersilta että Takashi Miikeltä. Toki Gregg Araki on ennenkin tehnyt omaehtoisia filmejä, mutta nyt hän on osunut riemastuttavan kahjouden kultasuoneen.
   
  Kaboom käynnistyy kuin mikä tahansa opiskelijanuorten ihmissuhdekiemuroista kertova romanttinen seksploitaatiokomedia.
   
   

 • Antikuvat

  Body: 

  Andzrej Sapkowski
  Viimeinen toivomus
  Ostatnie życzenie
  Suom. Tapani Kärkkäinen. WSOY
   
  Andrzej Sapkowski on kirjoittanut viiden romaanin ja kahden novellikokoelman verran noituri Geraltista kertovaa sarjaa. Nyt suomennettu Viimeinen toivomus on ensimmäinen näistä kokoelmista. Se koostuu kuudesta irrallisesta novellista, jotka liittyvät toisiinsa Järjen ääni -kehyskertomuksen kautta. Erityisesti huomiota saa kokonaisuuden päähenkilö, noituri Geralt Rivialainen, joka on loukkaantunut vakavasti pelastaessaan kirouksesta kärsivää prinsessaa.

 • DVD-kuvat

  Body: 

  Legends of the Superheroes
  (USA-versio)
   
  Aivot heittävät häränpyllyä! Tähän ei usko edes Pelle Hermanni.
   
  Vuonna 1979 valmistunut Legends of the Superheroes on kaksijaksoinen tv-spesiaali, jossa Adam West ja Burt Ward uusivat Batmanin ja Robinin roolinsa yli kymmenen vuotta alkuperäisen televisiohitin jälkeen. Jossa kaaoslordi, velho Mordru the Merciless pistää laulaen, että tämäpä se on viihdettä. Ja jossa kökköysmittari väännetään muutenkin kaikkien laillisten lukemien tuolle puolen.