• Uutiskuvat

    Body: 

    Kevään kirjat

    ATENA. Pasi Ilmari Jääskeläisen novellikokoelma Taivaalta pudonnut eläintarha on uusi versio Tähtivaeltaja-palkinnon voittaneesta Missä junat kääntyvät -kirjasta. Kaikki novellit on toimitettu entistä ehompaan asuun ja mukaan on lisätty kaksi Tähtivaeltajassa julkaistua lyhyttarinaa sekä toiset kaksi tätä teosta varten kirjoitettua tekstiä. Fantastinen esipuhe ironisoi hauskasti scifi-fandomia.

    Erilaisia kirjallisia tyylilajeja yhdistelee myös 1900-luvun alun Unkarissa vaikuttaneen Antal Szerbin klassikkoromaani Pendragonin legenda. Okkultistisessa mystiikassa uiskentelevassa kirjassa on niin trillerin, murhamysteerin, fantasian kuin kauhunkin aineksia.

  • TAIVAAN JA HELVETIN AVIOERO - DAVE SIMIN CEREBUS

    Body: 

    ”Like some great masterwork of the theatre... some timeless drama... which suddenly transforms itself into a Punch and Judy show...”
    - Adam Weisshaupt, Church and State s. 505

    Harmaa maasika ja fantastinen sarjakuvaeepos. Taiteilija ja hänen sairaskertomuksensa. Kuusituhatta sivua ja kolmekymmentä vuotta. Henkeäsalpaavia visioita ja pöyristyttäviä puheenvuoroja. Sarjakuvailmaisun huikein ja viallisin mestariteos. Klassikko jo syntyessään. Cerebus on kaikkea tätä ja paljon muuta.

  • DVD-kuvat

    Body: 

    Eyes Without a Face
    aka Les yeux sans visage
    (USA-versio)

    Georges Franjun vuonna 1959 valmistunut mustavalkoklassikko Eyes Without a Face on vaikuttanut ranskalaiseen kauhuun todennäköisesti enemmän kuin mikään toinen elokuva. Kyseessä on yksi ensimmäisistä maassa valmistuneista täysiverisistä kauhuleffoista - genre, jota taiteellisuutta vaalineet ranskalaiskriitikot yleensä halveksivat suoralta kädeltä. Toisaalta ohjaaja Franju oli jo tässä vaiheessa tehnyt useita arvostettuja lyhytfilmejä sekä dokumentteja ja ollut yhdessä Henri Langloisin ja Jean Mitryn kanssa perustamassa Ranskan legendaarista elokuva-arkistoa, La Cinémathèque francaisea.

  • Antikuvat

    Body: 

    Lordi Dunsany
    Haltiamaan kuninkaantytär
    (The King of Elfland’s Daughter)
    (Suom. Johanna Vainikainen-Uusitalo. Vaskikirjat)

    Sir Edward John Moreton Drax Plunkett (1878-1957), eli 18. lordi Dunsany, on fantasiakirjallisuuden varhaisvaiheiden keskeinen vaikuttaja. Tämän, hänen tärkeimmän teoksensa suomentaminen on nuorelta Vaskikirjat-kustantamolta todellinen kulttuuriteko.

  • Kutzpah

    Body: 

    Mistä tunnistat hyvän kirjan ennen ostopäätöksen tekemistä? Kansikuvasta? Sillä on harvoin mitään tekemistä sisällön kanssa. Takakansitekstistä? Pidäkkeetöntä hehkutusta. Ensimmäisestä sivusta? Jokainen kustannustoimittaja tietää, että kirjan avauksen pitää olla napakka ja mukaansatempaava.

    Yksi tapa on avata kirja satunnaisesti valitulta sivulta ja silmäillä se nopeasti läpi. Jos teksti herättää innostusta tai uteliaisuutta, niin teos saattaa muutenkin olla lukemisen arvoinen. Testataanpa sivua 69.

  • Elokuvat

    Body: 

    Spiderwick Chronicles
    - Spiderwickin kronikat

    Holly Blackin kirjoittamaan ja Tony DiTerlizzin kuvittamaan kirjasarjaan perustuva Spiderwick Chronicles on yllättävän kelpo lasten fantasiaelokuva. Mark "Freaky Friday" Watersin ohjaus toimii ja toteutus huokuu vankkaa ammattitaitoa. Omaperäisyydellä ei juhlita, mutta siitä huolimatta elokuva uponnee kohdeyleisöön kuin Anduril örkinlihaan.

  • Alkukuvat

    Body: 

    Kiintoisia kirjoja, sarjakuvia ja elokuvia pukkaa ulos sellaista tahtia, ettei hyvästä luettavasta tai katsottavasta tule pulaa. Valtavan tarjonnan keskellä seikkaileville seuraavat sivut tarjoavat jälleen mainioita suuntaviittoja.

  • Sarjakuvavuosi

    Body: 

    Sarjakuvavuosi 2007 Amerikassa

    Englanninkielinen sarjakuvavuosi 2007 oli laadukas. Yllättävänkin moni uutuus lakaisi omaperäisyydellään jalat alta - ottamatta edes huomioon vaihtoehtosarjakuvan tarjontaa. Kun vielä tukku varhaisempia luomuksia jatkoi vahvana, ei hyvästä lukemisesta päässyt tulemaan pula.

  • Sarjakuvat

    Body: 

    Egmontin valikoimissa tuoretta eurooppalaista sarjakuvaa edustaa Joann Sfarin Rabbin katti, josta on nyt ilmestynyt toinen albumi nimeltään Maanpäällinen paratiisi. Sarjakuvassahan seurataan juutalaisten elämää 1930-luvun kuohuvassa Algeriassa.

    Kovakantisen kirjan ensimmäisessä tarinassa valotetaan leijonansa kera kylästä toiseen kiertävän tarinankertoja Malkan legendaarista mainetta. Katin, jellonan ja käärmeen keskusteluiden kautta esiin nousevat kysymykset vanhuudesta ja hyvästä kuolemasta. Luonnollisesti sarjassa sivutaan myös aikakauden poliittista ilmapiiriä, jossa eri uskonnolliset ryhmät asettuvat kansankiihottajien suulla toisiaan vastaan.