Uutiset

Tulleet USA-sarjikset

Viimeisen parin vuoden aikana suurin osa kiinnostavista uusista sarjakuvista on tullut Imagen katon alta. Niin myös nyt.

Warren Ellis on palannut Imagen riveihin parinkin laatuluomuksen kanssa. Jason Howardin erinomaisesti taiteilema Trees kertoo lähitulevaisuudesta, jossa arjen ovat sekoittaneet avaruudesta saapuneet muukalaiset. Alienit eivät mitenkään noteeraa ihmisiä. Heidän valtavat, puunrunkoja muistuttavat aluksensa vain seisovat ympäri planeettaa ja valuttavat ympärilleen tuhoisaa nestettä.

Tarinassa lukija pääsee seuraamaan muutaman eri puolilla Maapalloa elävän ihmisen kohtaloita. On New Yorkin pormestariksi pyrkivä poliitikko, taiteita opiskeleva kiinalaispoika sekä jäätiköitä tutkiva pariskunta. Kokonaisuus kietoo pauloihinsa ja toimii lukuisilla eri tasoilla.

Vielä tätäkin tehokkaammin iskee Ellisin toinen Image-projekti. Supreme: Blue Rose heittää lukijansa heti altaan syvään päähän, epätodellisen oloisiin maisemiin. Maalauksellisissa näyissä keskustellaan todellisuuden käsistä karkaavasta luonteesta sekä kasvottoman miehen muistoista – Saturnuksen Titan-kuulla tavatusta naisesta, joka kertoi tulevansa tulevaisuudesta.

Reaalimaailman puolella kohtaamme Diana Danen, työttömän tutkivan journalistin. Hän saa oudon toimeksiannon salaperäiseltä Darius Daxilta.

Supreme: Blue Rose on valloittavan erikoinen luomus, jonka pään räjäyttävää sisältöä tukee Tula Lotayn kokeellinen piirrosjälki. Näin upeaa sarjakuvahelmeä ei eteen tule usein, joten tätä ei jätä väliin edes Evening Primrose.

Rick Remanderilla menee nykyisin lujaa. Ensin saatiin maanmainio Black Science (1/14), nyt on vuorossa Greg Tocchinin silmiähivelevästi kuvittama Low (Image). Se hakkaa jopa parivaljakon edellisen yhteistyön hedelmän, The Last Days of American Crime -hitin (1/14).

Kaukaisessa tulevaisuudessa aurinko on laajentunut niin valtavaksi, että ihmiskunnan viimeiset rippeet ovat joutuneet muuttamaan merten pohjalle. Toivo elämän jatkumisesta on vaakalaudalla, sillä edes lukuisat kosmokseen lähetetyt luotaimet eivät ole löytäneet toista asuttavaksi kelpaavaa planeettaa.

Aina yhtä optimistinen Stel Caine jaksaa silti yhä uskoa parempaan huomiseen. Naisen toivorikkaus kokee kuitenkin kolauksen, kun piraatit kaappaavat hänen lapsensa.

KIRJA-, SARJAKUVA- JA ELOKUVAUUTISET JATKUVAT PAINETUSSA LEHDESSÄ