Jo 30 vuotta suomalaisen kulttuurilehtiavaruuden vahvana toimijana loistanut Tähtivaeltaja jatkaa villiä matkaansa.
Tämän numeron potkaisee liikkeelle Suomessa vierailleen palkitun brittikirjailija Richard Morganin syväluotaava haastattelu. Tieteiskirjallisuuden Popedaksi kutsutun miehen vetäviin noir-trillereihin on upotettu myös sosiaalista ja yhteiskunnallista kommentointia.
Taiteilija-ammatin vaaroja naarataan Otto Sinisalon Kuvia ja hourekuvia -artikkelissa. Se kertoo tunnetuista sarjakuvantekijöistä, jotka ovat seonneet omiin visioihinsa. Onko Alan Moore todellakin Glycon-käärmejumalaa palvova velho?
Lehden novellitaiteesta vastaavat Tobias S. Buckell ja Heli Määttä. Karibialaissyntyisen Buckellin Hyljätkää Babylon tarttuu orjuuden ajan muistoihin. Lukantyttäret on puolestaan Määtän hieno tarina, joka voitti Tähtivaeltajan kolmannen kirjoituskilpailun. Sen yhteydessä julkaistaan myös kirjoittajan ajatuksia valottava lyhyt haastattelu.
Kirja-arvostelupalstan jatkuva paisuminen on jälleen yksi todiste siitä, kuinka scifistä ja fantasiasta on tulossa kirjallisuuden valtavirtaa. Spekulatiivisen fiktion teemat ja elementit tunkevat esiin yllättävistäkin suunnista, kun kirjailijat sekä Suomessa että ulkomailla ovat löytäneet genren pohjattoman potentiaaliin.
Dvd-kimarassa on vanhaa ruotsalaista ja yhdysvaltalaista scifiä sekä alieneita Italiasta ja Japanista. Ninjoja! Kutzpah-palsta tutkailee mielenkiintoisia pienoisromaaneja. Äläkä unohda lehden hulppeita elokuva- ja sarjakuva-arvosteluja.
Vuoden viimeisessä numerossa laukaistaan sitten liikkeelle artikkelisarja, jossa esitellään uusia suomalaisia naiskirjailijoita. Muita tulevia nimiä ovat muun muassa Gene Wolfe, Pat Cadigan, Catherynne M. Valente, Jack Cole, Ann & Jeff VanderMeer sekä tietenkin Tähtivaeltajan novellikilpailun palkitut kotimaiset tekijät.
Nyt kun Helsingin kaikkien aikojen parhaista Sarjakuvafestivaaleista sekä Rakkautta & Anarkiaa -filmijuhlista on selvitty, kohoaa seuraavaksi odottamisen arvoiseksi tapahtumaksi Helsingin Kirjamessut. Lokakuun lopulla koittavassa kirjanystävän taivaassa on nähtävillä tavalliseen tapaan myös muikeaa scifi-ohjelmaa. Siellä tavataan!