Sarjakuvat

Vuoden käännössarjakuvalöytö on tuoreen Apollo-kustannuksen Valkoinen tiikeri: Suuren ruorimiehen salaisessa palveluksessa.
Yannin & Conradin luomus tuo ulkoiselta olemukseltaan mieleen Ruudusta ja Non Stopista tutut klassiset koko perheen eurosarjikset, mutta käytännössä nyt liikutaan huomattavasti aikuisemmilla linjoilla. Rennon viivan, ilmeikkäiden hahmojen ja kepeän huumorin yhdistäminen erotiikkaa ja väkivaltaa tihkuvaan agenttijännäriin synnyttää kiehtovan ristiriitaista väristystä. Tuntuukin kuin juuri tätä sarjakuvaa olisi odottanut aina 1970-luvulta lähtien.

   

Eletään toisen maailmansodan jälkeistä aikaa. Alix Yin Fu on kommunistisen Kiinan propagandaan uskova vakoojatyttönen, joka saa ensimmäiseksi tehtäväkseen hakea triadin pään brittien hallitsemasta Hongkongista. Tehtävä osoittautuu oletettua vaikeammaksi, sillä sekä paikallisviranomaiset että salaperäinen 13 näkymätöntä -järjestö kamppailevat juuri kiivaasti Borneon viidakoihin kadonneesta Fat Girlistä.

Lentoemo Natashaakin seksikkäämmäksi taiteiltu Alix Yin Fu on upea ilmestys, joka taitaa kungfun salat eikä jää muutenkaan sormi suuhun tapahtumien pyörteissä. Lisäeksotiikkaa kokonaisuuteen tuo, että hahmo on juuri kiinalaisagentti. Tosin käsikirjoituksessa yllytään leikkimään liikaakin hassulla "kiinalaisterminologialla". Myös maan tapojen kuvaus on kaukana realismista sekä poliittisesta korrektiudesta.

Toisaalta yhtään sen paremmin ei kohdella muitakaan kansakuntia. Yläluokkainen brittiagentti Francis Flake himoaa unissa äitiään ja päästelee siemensyöksyjä housuihinsa vähäpukeisia kaunottaria nähdessään.

Valkoinen tiikeri on hervottoman kivaa seikkailusarjakuvaa silmiä hivelevän lennokkaalla piirroksella. Osta, tai itket verta ja ostat!

TONI JERRMANIN SARJAKUVA-ARVOSTELUT JATKUVAT TÄHTIVAELTAJA 4/08:ssa.
Mukana mm. Alix, Comanche, Incal, Joonatan Pistooli, Lordi, Kanerva, Hellsing ja Nana.