Pääkirjoitus

The Lords of the New Church, Philip K. Dick, Ziggy Stardust.

Aika rientää villiä laukkaa jopa ilman Tardista. Niinpä tämän lehden myötä minulla tulee täyteen 30 vuotta Tähtivaeltajan päätoimittajana.

Moinen saavutus ei edes pälkähtänyt päähäni hakatessani kasaan numeron 2/84 pääkirjoitusta. Onneksi suurin osa maailmaan saatetusta 120 lehdestä on sellaisia, joista voi yhä olla ylpeä. Kiitos tästä kuuluu pitkälti supermainiolle avustajakaartille, jonka kanssa on ilo tehdä töitä.

Nyt on joka tapauksessa hyvä hetki sihauttaa tölkki auki, pistää The Doors soimaan ja kelata vanhojen numeroiden parhaat jutut jälleen kerran läpi. Siihen se kesä mukavasti hujahtaakin. Mikäli joku lehdistä vielä puuttuu kokoelmistasi, tsekkaa nettisivujemme uutiset-osastolta löytyvät tarjouspaketit (http://tahtivaeltaja.com/uutiset) ja pistä tilaus tulemaan. Ilman on paha elää!

Juhlahumun tuiskeessa tähän Tähtivaeltajaan on pakattu massiivinen katsaus puolalaisen fantasiamestari Andrzej Sapkowskin tuotannosta. Aleksi Kuution loihtiman 12-sivuisen artikkelin kumppanina on Sapkowskin vinkeä haastattelu sekä näyte tuikituoreesta Noituri-romaanista.

Nuoren polven kirjailijoita lehdessä edustaa Etelä-Afrikasta Suomeen muuttanut Suzanne van Rooyen. Hän kertoo haastattelussa tuotannostaan sekä näkemyksiä uudesta kotimaastaan. Kokonaisuutta täydentää kiehtovan kaunis novellisuomennos.

Lisäksi Otto Sinisalo heiluu ihan hämähäkkinä ja Petri Hiltunen ratkoo scifistisiä pulmatehtäviä. D'Moleyk-sarjakuvassa herätään puolikuolleeseen maailmaan ja Night Visions -festareilla etsitään elämää Jupiterin Europa-kuusta. Yor rulaa dvd-palstalla kuin pieni eläin!

Muista myös Tähtivaeltaja-päivä, joka valtaa Helsingin Dubrovnik Lounge & Lobbyn kesäkuun 14. päivä. Tapahtuman ohjelmakartta löytyy osoitteesta http://tahtivaeltaja.com/uutinen/tähtivaeltaja-päivä-ohjelma-146.

Sound Storm Shock, Asfalttisoturi, agga-gagga-öö-ööö!!!