Pääkirjoitus

Vuosien odotuksen jälkeen Finncon palaa jälleen kotikaupunkiinsa Helsinkiin. Entistäkin ehompi ilmaistapahtuma valtaa Ruoholahden Kaapelitehtaan heinäkuun ensimmäisenä viikonloppuna - tällä kertaa ilman Animeconia. Tätä juhlaa ei jätä väliin yksikään scifi- tai fantasiafani!

Finnconin ulkomaisina kunniavieraina loistaa kaksi maailmalla suosittua kirjailijaa, ranskalais-vietnamilainen Aliette de Bodard ja kanadalainen Peter Watts. Molemmat astuvat tuotantoineen esiin myös tämän Tähtivaeltajan sivuilla.

De Bodardin haastattelun yhteydessä julkaistaan hänen Nebula-ehdokkuuden napannut Laivan synty -novellinsa. Se on kihelmöivä visio tulevaisuudesta, jossa eletään huomattavan erilaisessa todellisuudessa kuin nykyisin. Tarinan suomennoksesta vastaa Finnconin kotimainen kunniavieras J. Pekka Mäkelä (ks. TV 4/07).

Peter Wattsin Oliot-novelli on kahminut useita palkintoja ja ehdokkuuksia. Se lähestyy John Carpenterin klassisen The Thing -elokuvan (1982) tapahtumia poikkeuksellisesta näkökulmasta. Kertomuksen suomenkielisen asun takaa löytyy Hannu Blommila, jonka käsialaa on myös Tähtivaeltaja 4/01:n kattava Watts-esittely. Jos numero uupuu kokoelmistasi, voit tilata sen neljällä eurolla (sis. postikulut).

Sarjakuvapuolella panostamme tällä kertaa mielenkiintoiseen viihdemangaan sekä Miha Rinteen eeppisen D'Moleyk-tieteistarinan mittavaan käynnistykseen. Unohtamatta tietenkään Tuomo Veijasen Elävien kuolleiden kesän tuoreinta jaksoa.

Näiden herkkujen ohessa tarjolla on jälleen iso rupeama kirja-, sarjakuva-, dvd- ja elokuva-arvosteluja. Sekä Kimmo Lehtosen aina yhtä ajankohtainen Kutzpah-kattaus.

Nauttikaa urakalla! Sillä kun tähdet sammuvat ja avaruus tyhjenee, koittaa ihmiskunnan ikuinen yö.