• Pääkirjoitus

  Body: 

  Vuosien odotuksen jälkeen Finncon palaa jälleen kotikaupunkiinsa Helsinkiin. Entistäkin ehompi ilmaistapahtuma valtaa Ruoholahden Kaapelitehtaan heinäkuun ensimmäisenä viikonloppuna - tällä kertaa ilman Animeconia. Tätä juhlaa ei jätä väliin yksikään scifi- tai fantasiafani!

  Finnconin ulkomaisina kunniavieraina loistaa kaksi maailmalla suosittua kirjailijaa, ranskalais-vietnamilainen Aliette de Bodard ja kanadalainen Peter Watts. Molemmat astuvat tuotantoineen esiin myös tämän Tähtivaeltajan sivuilla.

 • Uutiset

  Body: 

  Suomenlinnan kesäretki

  Finnconin ajoituksen vuoksi Helsingin SF Seuran perinteinen kesäretki Suomenlinnaan järjestetään tänä vuonna viikkoa normitotuutta aiemmin, eli lauantaina 29. kesäkuuta.

  Pirteä tieteispoppoo alkaa hitaasti mutta epävarmasti kerääntyä ravintola Walhallan tietämille puolenpäivän jälkeen. Poistuminen suoritetaan auringon tai keskustelun tason vajottua mailleen.

  Tule paikalle tai ole ketsuppiin kastettu sohvaperuna!

  Teatterielokuvat

  Alustavia ensi-iltapäiviä.

 • Aliette de Bodard - Perhonen alttarilla

  Body: 

  Aliette de Bodard
  Perhonen alttarilla

  Jules Verne. Valerian ja Laureline. Viides elementti. Kaarina Keskiverto-Scifistille nuo lienevät ne tutuimmat ja turvallisimmat yhtymäkohdat ranskalaiseen tieteisfiktioon. Henri Hardcore-Harrastajalle Fleuve noir, Jean-Claude Dunyach ja Chrysalis ovat sitten ihan peruskauraa.

 • Kirja-arviot

  Body: 

  Catherynne M. Valente
  Tyttö, joka purjehti Satumaan ympäri itse rakentamallaan laivalla
  The Girl Who Circumnavigated Fairyland in a Ship of Her Own Making
  Suom. Sarianna Silvonen. Gummerus

 • Sarjakuva-arviot

  Body: 

  Ankardo

  Houkutuslinnun (Jalava) latteanharmaan kannen alla piilottelee herkullinen Ankardo-tarina. Kehiin heitetään niin degeneroitunutta ylimystöä, rakkautta halajava luksushuora kuin likaisia vakoojapelejäkin.

  Sokal on selvästi jälleen saanut otteen elämän perimmäisestä lohduttomuudesta. Tarinoista, jotka istuvat masentuneen ja alkoholisoituneen antisankariankan pirtaan kuin nyrkki lurpahtaneeseen silmäkulmaan.

 • DVD-arviot

  Body: 

  The Green Slime
  (USA-versio)

  Japanilais-amerikkalaisena yhteistyönä syntyneen The Green Slime -leffan (1968) juliste on klassikko. Victor Livotin pulp-tyyliin taiteilema kuva esittää jättimäistä avaruuskyklooppia, jonka lonkero on tarrautunut hopea-asuisen kaunottaren reiteen. Vihreät, limaiset hirviöt haluavat Maan naiset! Valitettavasti itse elokuva ei ole samaa tasoa.

 • Manga - Toinen kerta toden sanoo

  Body: 

  Manga
  Toinen kerta toden sanoo

  Suosituimpia englanniksi käännettyjä mangoja on jo pitkään julkaistu uusiksi useampia pokkareita yhteen nitovina laitoksina. Parhaimmissa tapauksissa kierrätysversio myös korjaa emosarjansa erheet. Näin on käynyt mm. Kia Asamiyan Silent Möbiuksen ja Oh!greatin Tenjo Tengen kohdalla.

  Taivas ja maa

 • D'Moleyk - Apokalyptinen myyräsatu

  Body: 

  D'Moleyk
  Apokalyptinen myyräsatu

  Miha Rinne on vuonna 1974 syntynyt peligraafikko ja -suunnittelija. Vapaa-ajallaan hän piirtää sarjakuvia, kuten alunperin Koululainen-lehdessä ilmestynyttä Lopunperä-tieteisfantasiaa, netin kautta leviävää Matkailua pelialalla -huumorisarjaa ja tässä Tähtivaeltajassa käynnistyvää D'Moleykia.

 • Elokuva-arvostelut

  Body: 

  Oblivion

  Tron: Legacy -leffan (TV 4/10) taustalla häärinyt ohjaaja Joseph Kosinski väittää, että Oblivion perustuu hänen vanhaan, kesken jääneeseen sarjakuvakäsikirjoitukseensa. Lausuman tarkoitus lienee varmistaa, ettei häntä syytetä Duncan Jonesin Moon-elokuvan (3/09) plagioimisesta. Järkevämpää olisikin haastaa Kosinski oikeuteen kunnianloukkauksesta. Niin kehnosti hän Jonesin premissiä käsittelee.

 • D'Moleyk-näyte, sivu 1

 • Taittonäyte - DVD-arvostelut

 • Taittonäyte - Manga-artikkeli

 • Sisällysluettelo

  Body: