Uutiset

Tulleet sarjikset

Gotham Central -sarjan (1/12) parissa työskennelleet Greg Rucka ja Michael Lark ovat pistäneet kehiin scifistisen Lazaruksen ensimmäisen numeron.

Tuloerot ovat kasvaneet ja ihmiskunta on jakautunut kolmen kastiin: kaiken omistaviin Perheisiin, heidän palkollisiinsa sekä arvottomiin ihmisjätteisiin. Köyhälistöä on satoja tuhansia yhtä eliitin jäsentä kohden.

Forever on Carlylen perheen biologisesti paranneltu suojelija, jota edes kuolema ei pysäytä. Paha vain, että naisen aivoissa alkaa herätä epäilys tappamista ja eriarvoisuutta kohtaan.

Lazarus-sarjassa viehättävät monipuolisesti luotu tulevaisuuskuva, tarinaan upotetut eettiset pohdinnat sekä hieno piirrosasu. Juuri näin on älykäs tieteisfiktio toteutettava.

Howard Chaykinin sarjakuvat eivät ole kaikkien mieleen. Silti juuri hän on oikea mies kuvittamaan Matt Fractionin Satellite Sam -tarinaa.

Eletään 1950-luvun alkua, jolloin tv-sarjat pistettiin eetteriin suorina lähetyksinä. Satellite Sam -tieteisseikkailun kulissien takana kuohuu. Päätähteä ei näy mailla halmeilla ja studiossa vallitsee jatkuva kaaos. Samaan aikaan firma hakee lisärahoitusta haastaakseen kilpailijansa.

Tarjolla on kiehuva keitos seksiä, kuolemaa ja livetelkkaria mainiolla ajankuvalla. Pakkonakki!

Mark Millar ja John Romita Jr. pitävät perseen potkimisesta, mutta tästä huolimatta herranterttujen Hit-Girl-sarja oli paha pettymys. Onneksi Kick-Ass 3 -mini (Icon) monottaa paremmin.

Hit-Girlin päädyttyä vankilaan alkaa koko supersankarileikki kaatua omaan mahdottomuutensa. Dave "Kick-Ass" Lizewski elättelee yhä itsestään turhia luuloja elämää suurempana oikeudenpuolustajana, mutta kaverit tyytyvät löysäilemään nettideittien ja videopelien äärellä.

"En vois olla sulle yhtään kateellisempi. Oispa munkin vanhemmat murhattu traagisesti."

Maasta se pienikin ponnistaa. Kuten Black Mask -kustantamo, jonka lippulaivoihin lukeutuu Adam Egypt Mortimerin käsikirjoittama ja Darick Robertsonin piirtämä Ballistic. Tarjolla on hurmeista hulluutta tulevaisuudesta, jossa aseet puhuvat ("Olen Jumalan oikeamielinen penis!") ja asunnot ovat elävää kudosta.

Butch-poju lentelee lepakkosiipisellä autolla ja haaveilee urasta legendaarisena rikollisena. Mutta hyökkäys pankkiin huumehuuruisen pyssyn kanssa ei mene ihan nappiin.

Robertson piirtää paremmin kuin koskaan, ja Mortimer juonii yhtä vimmaisesti kuin spiidiä popsinut Warren Ellis. Lopputulos on jopa makoisampi kuin Nälkäinen Kannibaali -pikaruokalan ihmislihapihvit!

Toni Jerrman

UUTISET JATKUVAT PAINETUSSA LEHDESSÄ.