• Pääkirjoitus

  Body: 

  Popcorn, piimä ja avaruusmatka. Niistä on hyvä tulevaisuus tehty. Tai jotain sinnepäin.

  Mutta eipä tässä meinaa pysyä edes housuissaan, sillä Helsingin Worldconiin on enää alle puoli vuotta aikaa! Luvassa on koko Suomen sf-historian mittavin ponnistus, joka jää aikakirjoihin ohjelmistoltaan massiivisimpana maassamme koskaan järjestettynä spefi-tapahtumana.

 • Sisällysluettelo

 • Foederati-artikkeli

  Body: 

  Toni Karonen ja Juuso Laasonen
  Miehet Foederatin takana

  Germania Inferior, Rooman provinssi, kevät 431 jaa. Kansainvaellukset ravistelevat murenevan Rooman rajoja, ja frankkien kuningas Clodio Pitkätukka kokoaa joukkojaan hyökätäkseen Galliaan.

  Hänen mukanaan kulkee frankkien maineikkain sotaherra, jonka poika tunnetaan nimellä Rocco.

 • Kirja-arvostelut

  Body: 

  Maria Turtschaninoff
  Naondel – Punaisen luostarin kronikoita

  Naondel. Krönikor från det Röda Klostret
  Suom. Marja Kyrö. Tammi

 • Sarjakuva-arvostelut

  Body: 

  Se on saatu päätökseen! Rämeen Olento 6 (RW) on Alan Mooren viimeinen rupeama vihreän suomiehen ohjaksissa. Kirja muistuttaa sarjan kahta edellistä osaa, sillä mukana on jälleen pari heikkoa lenkkiä sekä joitain todellisia neronleimauksia. Tosin hieman kehnompikin Moore-tarina on aina huomattavasti kiehtovampaa luettavaa kuin suurin osa maailman sarjakuvatarjonnasta.

 • DVD-arvostelut

  Body: 

  Unearthly Stranger
  (UK-versio, blu-ray)

  Briteissä vuonna 1963 valmistunut Unearthly Strangers on pienimuotoinen, mutta silti monin tavoin mielenkiintoinen tieteiselokuva. Sen on ohjannut viime vuoden toukokuussa menehtynyt John Krish, jonka filmografia koostuu lähinnä dokumenteista, lyhytfilmeistä ja televisiosarjoista.

 • Sarjakuvavuosi-artikkeli

  Body: 

  Sarjakuvavuosi 2016 Amerikassa

  Sarjakuva on paras kuva. Se on myös paras sana. Ja sarja. Eli ihan silkkaa parhautta kaikin puolin.

  Viime vuonna amerikkalaisten sarjakuvien ystävillä riitti luettavaa enemmän kuin kylliksi. Uusia laatulehtiä käynnistyi pilvin pimein, ja monet vanhatkin tuttavuudet jatkoivat porskuttamistaan.

 • Elokuva-arvostelut

  Body: 

  Logan

  James Mangoldin edellinen ahmaseikkailu, The Wolverine (3/13), ei ollut aivan huono. Logan on silti ihan toista maata. Nyt värikkäät trikoot on heitetty lopullisesti romukoppaan ja tilalle on tuotu realistisen harmaa tarina kaiken päättymisestä.

 • Taittonäyte - Sarjakuvavuosi-artikkkeli