• Pääkirjoitus

  Body: 

  Tässä Tähtivaeltajassa lukijoita ilahduttavat mm. kakkosjakso Pekka Mannisen muhkeasta Arthur Machen -artikkelista. Siinä paljastetaan, kuinka kirjailija pääsi takaisin arkitodellisuuteen mystisten harhojensa parista. Ja mitkä olivat herran loppuelämän tärkeimmät käänteet sekä kirjalliset saavutukset.

  Numeron toinen suurpanostus on katsaus vuoden 2014 keskeisiin sarjakuvauutuuksiin. Esiin nousee useita scifi-henkisiä laatuluomuksia, joiden vietäväksi kannattaa ehdottomasti heittäytyä.

 • Sisällysluettelo

 • Arthur Machen -artikkeli

  Body: 

  Arthur Machen
  Tarinoita hengen seikkailuista, osa 2

  Viime numeron Arthur Machen -artikkelin päätteeksi jätimme kirjailijan harhailemaan Lontoon epätodellisille kaduille. Nyt on vuorossa kirjallisia kepposia, jousimieslegendoja sekä elämän suuria mysteerejä.

  Takaisin todellisuuteen

  "Pahastutteko, jos pyytäisin teitä jatkamaan tarinaanne? Mainitsemanne olosuhteet kuulostavat minusta mitä selittämättömimmiltä, ja janoan selvennystä."

 • Kirja-arvostelut

  Body: 

  Jani Saxell
  Sotilasrajan unet

  WSOY

  Jani Saxellin Sotilasrajan unet kohoaa eurooppalaisen mielenmaiseman synkkää puolta luotaavaksi merkkiteokseksi. Se on vuonna 2010 julkaistun Unenpäästäjä Florianin itsenäinen jatko-osa. On makuasia, seisooko romaani juonellisesti omillaan, sillä tarinalinja on auki molemmista päistä. Selvää kuitenkin on, että teos on Balkanin alueen vuosituhantisen menneisyyden, lähihistorian ja nykypäivän olojen hämmästyttävä runsaudensarvi, joka varmasti tyydyttää faktannälkäisimmänkin lukijan yksityiskohtien tarpeen.

 • Sarjakuva-arvostelut

  Body: 

  Alejandro Jodorowskya tunkee kehiin joka tuutista. Edellisessä Tähtivaeltajassa valokeilaan nousi hänen viimeisin elokuvansa Elämän tanssi, ja numerossa 1/14 käsittelyyn pääsi Jodorowsky's Dune -dokumenttifilmi. Nyt vuorossa on miehen timantinkova Bouncer-sarjakuva. Kainin silmä -albumi (Jalava) aloittaa villin lännen maisemiin sijoittuvan kostoeepoksen.

 • Dvd-arvostelut

  Body: 

  A Boy and His Dog
  (USA-versio, blu-ray)

  Osittain samankaltaisen vision vuodesta 2024 tarjoilee Harlan Ellisonin palkitun pienoisromaanin filmiversio A Boy and His Dog (1975). L. Q. Jonesin ohjaamassa elokuvassa eletään atomisodan hävittämässä maailmassa, jossa pelkoa herättävät vihreinä loistavat mutantit. Eteen tulee myös maanalainen kaupunki, jonka asukkaat ovat lisääntymiskyvyttömiä ja jotka kaipaavat avukseen uutta hedelmällistä siittäjää.

 • Sarjakuvavuosi-artikkeli

  Body: 

  Sarjakuvavuosi 2014 Amerikassa

  Vuonna 2014 kävi yhä selkeämmäksi, että amerikkalaisen laatusarjakuvan valtikka on vakaasti Imagen käsissä. Siinä missä ex-kuningas Vertigo on hukannut reseptin, jolla luoda kekseliäitä hengentuotteita, pukkaa Imagelta jatkuvasti ulos kunnianhimoisia mestariteoksia. Marvelista tai DC:n tyhjiin lässähtäneestä The New 52 -markkinointikikasta on turha edes puhua.

  Taiteilijoilleen aitoja vapauksia antava Image rulaa, joten hyvästä luettavasta ei ihan heti tule pulaa.

  Image: Ellis & Millar

 • D'Moleyk-sarjakuvanäyte

 • Elokuva-arvostelut

  Body: 

  Chappie

  Eteläafrikkalainen Neill Blomkamp räjäytti itsensä elokuvakartalle mainiosti käynnistyvällä District 9 -esikoisella (3/09). Muutamaa vuotta myöhemmin hän pilasi maineensa supisurkealla Elysium-revittelyllä (3/13). Nyt teattereihin saapunut Chappie on tasonsa puolesta lähempänä Elysiumia, vaikka hyödyntääkin joitain samoja tyylikeinoja kuin District 9.

 • Taittonäyte - Sarjakuvavuosi-artikkeli