• Viktoriaaninen kauhukirjallisuus

    Body: 

    Vuoden 1816 jälkeen maailma ei ole ollut entisellään. Yötä päivää jatkuva koneiden kalke antoi silloin rytmin uudelle teollistuneelle maailmalle. Ja mikä vieläkin tärkeämpää, juuri tuona vuonna brittikirjailija Mary Shelley loi Frankensteinin hirviön ja italialaissyntyinen John Polidori upposi verenimijöiden maailmaan.
     
     

  • Elokuvat

    Body: 

    The Chronicles of Narnia: The Voyage of the Dawn Treader 3D - Narnian tarinat: Kaspianin matka maailman ääriin
    Tällä viikolla Narnian 3D-uutisissa: Jeesus-leijonan koe jälleen menestys! Lapset koulittu kristityiksi tappajiksi!
    Lue myös: Puhuva hiiri laulaa laivan kokassa! Uskon kyseenalaistava poika muuttuu lohikäärmeeksi ja oppii itkemään Herran edessä! Ja paljon muuta!

  • Antikuvat

    Body: 

    Maarit Verronen
    Kirkkaan selkeää
    (Tammi)
     
    Maarit Verrosen uusin romaani on eräänlaista jatkoa hänen edelliselle, Karsintavaihe-teokselleen (4/08). Yhteiskuntajärjestys ja tapahtumien ajankohta ovat ilmeisesti suunnilleen samat - ainakin päätellen ihonalaisten mikrosirujen arkipäiväisyydestä, kansalaisten sosiaalisen aseman mukaisesta värikoodauksesta sekä syrjäytyneiden kylmästä kohtelusta.
     
     

  • Uutiskuvat

    Body: 

    Tulleet sarjikset
     
    J. H. Williams III:n taiteilemat ja maestro Dave Stewartin värittämät Detective Comics -lehden Lepakkonainen-jaksot saavuttivat niin suuren suosion, että hahmolle on lanseerattu ihan oma lehti. Tällä kertaa käsikirjoituksesta ei kuitenkaan vastaa Greg Rucka, vaan Williams yhdessä Haden Blackmanin kanssa.
     
     

  • DVD-kuvat

    Body: 

    Hundra
    - Limited Special Widescreen Edition
    (USA-versio)
     
    Syytän Robert E. Howardia ja John Miliusta. Ilman Conan the Barbarian -elokuvaa ei nimittäin olisi Hundra-filmiäkään (1983).
     
     

  • Katuojan pohjalla

    Body: 

    Perinteisesti musiikin harrastaminen on ollut sosiaalisesti hyväksyttävämpää ja katu-uskottavampaa kuin kuvasarjojen tavailu - tai näin ainakin ennakkoluulot kertovat. Moiset harhat lentävät kuitenkin kolmannen kerroksen ikkunasta naamalleen sementtiin, kun istahtaa samaan baaripöytään musanörtin kanssa.

     

     

  • Sarjakuvat

    Body: 

    Pari vuotta sitten Egmont prujautti yksissä kansissa ulos Alejandro Jodorowskyn ja Moebiuksen legendaarisen Incal-tarinan (4/08). Nyt on vuorossa teokselle myöhemmin valmistunut esiosa Incal: Edeltävien aikojen kirjat. Sen megapsykoottinen juoni on jälleen Jodorowskyn käsialaa, mutta piirroksesta vastaa tällä kertaa serbialaissyntyinen Zoran Janjetov.
     
     

  • Alkukuvat

    Body: 

    Lunta pukkaa komeettakaupalla, ja siilit ovat vaipuneet avaruushorrokseen. Mutta hällä väliä, sillä 2011 käynnistyy Tähtivaeltajan kolmaskymmenes vuosikerta. Ihan scifiä!

    Muumioitumisen välttääksemme aloitamme juhlinnan jo keväällä. Luvassa on niin Tähtivaeltajan kolmas novellikilpailu kuin huhtikuinen Tähtivaeltaja-päiväkin. Älä ole säännöllinen monitahokas, vaan muista osallistua molempiin. Loppuvuonna sitten jotain ihan muutakuuta.

  • Lukemattomia kirjoja

    Body: 

    Taas ovat kustantajat työntäneet ulos miljuunia kirjoja, joista pitäisi muka osata valita ne oivallisimmat. Ja lisää on kuulemma tulossa. Milloin nämä kaikki kirjat oikein olisi tarkoitus lukea?
     
    Hyvien lukukokemusten metsästäjällä ei totisesti tule pulaa saalistettavasta. Viime vuonna tamperelainen Myrskykustannus julkaisi suomeksi ensimmäisen osan Lois McMasters Bujoldin Barrayar-sarjaa. Myyntimääristä päätellen lännen ääressä liki käsittämättömän suosittu sarja ei täkäläiselle yleisölle avautunut. Omapahan on vikansa.