• Uutiskuvat

  Body: 

  Tulevat sarjikset

  DC.

  Vertigollakin pyritään ratsastamaan tuoreen vampyyri-innostuksen verellä. Luvassa on jatkuvajuoninen American Vampire -lehti (http://www.dccomics.com/vertigo/comics/?cm=14400), jonka viidessä alkunumerossa ilmestyy kaksikin eri kertomusta.

  Ensimmäisessä eletään lainsuojattomien villiä aikaa, jolloin vampyyrit olivat nykyistä vahvempia ja ilkeämpiä. Toisessa hypätään 1920-luvun Hollywoodiin, jossa nuori näyttelijätär kohtaa muinaisen pahuuden.

  American Vampiren tarinoista vastaavat Scott Snyder ja Stephen King. Kuvitus on puolestaan Rafael Albuquerquen vastuulla.

 • STEPH SWAINSTON - Tähtivaeltajan kryosohvalla

  Body: 

  Fantasiamaailmat ovat harvoin niin omaperäisiä kuin mitä fantasia terminä antaa ymmärtää. Steph Swainstonin luomus koettelee kuitenkin monin tavoin tutun ja tuntemattoman rajoja. Niinpä kirjailija on syytä sulkea Tähtivaeltajan kryosohvan syleilyyn, jotta saamme selville, mitä hänen aivoissaan luuraa. Vastaukset virtaavat ulos mietteliäin äänenpainoin, mitään peittelemättä tai sensuroimatta.

  M. John Harrison

  M. John Harrison on kaikkien aikojen suosikkikirjailijani. Pastellikaupunki ja muut Viriconium-romaanit tekivät minuun lähtemättömän vaikutuksen teini-ikäisenä. Ne osoittivat, että fantasiakirjallisuus voi olla jotain muutakin kuin sitä tavanomaista roskaa, joka täyttää kirjakauppojen hyllyt - jotain paljon parempaa. Harrisonin tuotanto oli se raikas tuulahdus, mahdollisuus, joka antoi minulle voimia jatkaa valitsemallani tiellä.

   

 • Sarjakuvavuosi 2009 Amerikassa

  Body: 

  Lamat tulevat ja lamat menevät, mutta laatusarjakuville ei näy loppua. Niinpä myös vuonna 2009 Yhdysvalloissa julkaistiin enemmän hyvää sarjakuvaa kuin yksikään harrastaja ehtii lukea. Tässä esitellään niistä mielenkiintoisimmat. Joukkoon mahtuu erilaista supersankariviihdettä, koukuttavaa science fictionia ja ajattomia klassikoita. Kuolleen lepakon ruumiinriepotteluakaan unohtamatta. Talla pohjaan ja menoksi!

  DC - Vertigo-laatua

  Peter Milliganin kimurantisti kirjoittama ja Davide Gianfelicen vangitsevasti kuvittama Greek Street lukeutuu Vertigon kybällä koukuttaviin uutuuksiin. Seksin, väkivallan ja insestin katkuinen sarjakuva yhdistelee mainiosti modernin Lontoon vaarallisia syrjäkujia, yliluonnollisia murhamysteerejä sekä kreikkalaisten mytologioiden juonikuvioita. Oidipus, Kassandra, Agamemnon, Klytaimestra, erinykset, mainadit ja kuoro.

   

 • STEPH SWAINSTON - FANTASIA, MAAILMAN RAKENTAMINEN JA KERTOMUKSEN KUVIOT

  Body: 

  Åconin kunniavierasvalinnat ovat lyhyen historiansa aikana noudattaneet hienoa linjaa. Jo kahden ensimmäisen vuoden vieraat, Hal Duncan ja Ian McDonald, edustavat tuoreen sekä omaperäisen scifi- ja fantasiakirjoittamisen kärkeä. Vuoden 2009 toukokuussa hyvien tyyppien listaa jatkoi brittiläinen Steph Swainston, jonka Castle-sarja käynnistyy suomeksi tänä keväänä.Maarianhaminan suomalais-ruotsalainen yhteistyöconi ei pettänyt myöskään toista, vähemmän vakavamielistä traditiota: skotin ja pohjoisirlantilaisen jälkeen vieraaksi saatiin ainakin yhtä persoonallisella tavalla englantia murtava yorkshirelainen.

 • Elokuvat

  Body: 

  Alice in Wonderland
  - Liisa Ihmemaassa

  Tim Burtonin uutuuselokuvan arvostelu löytyy alla olevan tästä. Itse leffa on korkeintaan kahden tähden kokemus.

  LISÄÄ ELOKUVA-ARVOSTELUJA TÄHTIVAELTAJA 1/10:ssä. Mukana mm. Mononoke Hime, Avatar, The Book of Eli, Daybreakers, The Wolfman, Zombieland, Where the Wild Things Are ja Sherlock Holmes.

 • Alkukuvat

  Body: 

  Syöksy komeetan selkään. Sano, ettet mitään pelkää.

  Fanfaarit raikuvat, rakettimoottorit ärjyvät ja galaksi notkahtaa sijoiltaan. Älä silti panikoi, sillä emme anna armoa jatkossakaan.

  Viime numerossa jätimme haikeat jäähyväiset Sami "Talvikuningas" Saramäen vuonna 1999 suunnittelemalle ulkoasulle. Vuosituhannen päräyttävimmästä lehtiuudistuksesta vastaa Maija Pietikäinen, jonka upea jälki pistää jopa Ziggyn haistelemaan Marsin tähtipölyjä. Mikäli tapaat Maijan jossain scifi-tapahtumassa, muistathan tarjota hänelle kiitokseksi vähintään tuopillisen elämäneliksiiriä.

 • Antikuvat

  Body: 

  Joe Hill
  Bobby Conroy palaa kuolleista ja muita kertomuksia
  (20th Century Ghosts)
  (Suom. Kari Salminen. Tammi)

  Joe Hillin ura kuvastaa hyvin perinteisen kauhukirjallisuuden kaupallista alennustilaa. Herran 2000-luvun alussa kirjoittamat novellit keräsivät palkintoja ja ylistävää kritiikkiä, mutta niistä kerätyn, nyt suomennetun kokoelman suostui julkaisemaan ainoastaan minikokoisiin painoksiin erikoistunut brittiläinen PS Publishing -pienkustantamo. Suurten jenkkikustantajien mielenkiinto heräsi vasta, kun julkisuuteen valui tieto, että Joe Hill -nimen taakse kätkeytyy Stephen Kingin poika. Niinpä vuonna 2007 maailmalle laskettiin näyttävin menoin sekä Hillin esikoisromaani että novellikoosteen massiivinen uusintapainos.

 • Innamoramento

  Body: 

  Petri Laine

  L'amour, la mort, peut-être...

  - Lili, oletko kunnossa?

  Huone kaartui kuperaksi puolipalloksi ylleni. Yövalaistus teki sileästä, kirkkaanvalkoisesta seinästä tummanpunaisen ja sen pinnasta kurotteli esiin varjoja, jotka katosivat aina kun yritin tarkentaa katsettani niihin.

  - Mitä? mutisin ja nousin istumaan.

  - Koskeeko sinuun? Vera kysyi. Hän oli kääriytynyt peittoonsa omaan sänkyynsä.

  - Minä vain mietin, sanoin ja kuivasin silmäni. Painajaisen sormet puristivat vieläkin kurkkuani. Nielaisin ja niiden ote hellitti hieman.

   

 • George R. R. Martin - Matkalla - Finncon 09 -kunniavieraspuhe

  Body: 

  On hienoa olla täällä Helsingissä. Matka tänne oli raskas, sillä asun Santa Fessä New Mexicossa. Kolme lentoa, pitkät vaihdot, puolisentoista päivää valveilla, puristuksissa lentokoneissa. Mutta matka oli kyllä kaiken vaivan arvoinen, ja olen kiitollinen siitä lämmöstä ja vieraanvaraisuudesta, jota olen saanut täällä kokea.