• Pääkirjoitus

  Body: 

  Kaikkien aikojen ihme kävi toteen: Suomi sai järjestettäväkseen vuoden 2017 Worldconin!

  Tämä on pään räjäyttävän hieno saavutus, sillä Worldcon pidetään vain aniharvoin muualla kuin Yhdysvalloissa. Englanninkielisen maailman ulkopuolella tapahtuma on monikymmenvuotisen historiansa aikana vieraillut vain kolmesti: vuonna 1970 Länsi-Saksassa, 1990 Hollannissa ja 2007 Japanissa. Ja nyt se tulee Suomeen!

 • Sisällysluettelo

 • Nnedi Okorafor -artikkeli

  Body: 

  Nnedi Okorafor
  Tuulenetsijöiden turuilla

     
  Monelle Afrikkaa edustaa akaasiapuu, joka seisoo yksin auringonlaskussa keskellä savannia. Näkymä koristaa kymmenien tai jopa satojen kirjojen kansia. Se pyrkii herättelemään potentiaalisen lukijan rotumuistissa uinuvia kuvia mustasta mantereesta. Mikä on tietenkin roskaa, sillä kyseessä on pelkkä kyynisen markkinakoneiston luoma aivopesuilluusio. Yksi kuva ei voi mitenkään puhua kokonaisen maanosan suulla.

 • Kirja-arvostelut

  Body: 

  Laura Lindstedt
  Oneiron

  Teos

  Laura Lindstedtin toinen romaani pohtii väkevästi inhimillisyyden ja ruumiillisuuden perusteita varsin abstraktissa kehyksessä. Seitsemän eri-ikäistä naista eri puolilta maailmaa tempautuu kuolinhetkellään aineettomaan välitilaan, jossa läsnä ovat enää fyysisten ruumiiden muistumat. Tässä pienen kiirastulen kaltaisessa tyhjiössä naisten elämäntarinat keriytyvät vähä vähältä auki.

 • Sarjakuva-arvostelut

  Body: 

  Injustice: Gods Among Us 1

  "Maailmaa hallitsee teräksisen miehen rautainen nyrkki."

  Pelien ympärille rakennetut spinoff-sarjakuvat ovat harvemmin mistään kotoisin. Tom Taylorin käsikirjoittama Injustice: Gods Among Us 1 (RW Kustannus) tekee tästä poikkeuksen. Jo sarjakuvan lähtökohta koukuttaa.

 • Rakkautta & Anarkiaa 2015

  Body: 

  Rakkautta & Anarkiaa 2015

  Rakkautta & Anarkiaa -filmifestivaalien tarjonta oli tänä vuonna tavallistakin maittavampi. Esittelykatalogin ensilukemalla listalle kertyi lähes sata pakkokatsottavaa elokuvaa.

  Käytännössä niin montaa leffaa ei tietysti ehdi festareiden aikana katsastaa. Nyt väliin jäi jopa moni genrehiteistä, kuten Cannesissa mainetta niittänyt The Lobster (2015), Edgar Allan Poen tarinoihin pohjautuva Extraordinary Tales -animaatio (2015) sekä Etiopiasta ponnistava scifi-erikoisuus Crumbs (2015).

 • Keinomaailman reunalla

  Body: 

  Keinomaailman reunalla

  Yksi asia on ainakin varma. Professori John Ronald Reuel Tolkien vihaisi Middle-earth: Shadow of Mordor -peliä!

  Onneksi häneltä ei tarvitse kysyä. Kaltaiselleni Tolkien-fanille Shadow of Mordor kun on parasta, mitä Keski-Maan tiimoilta on pitkään aikaan tehty.

  Kirjailijan kuoltua hänen luomansa maailma on jatkanut eloaan populaarikulttuurissa lukemattomilla eri tavoilla. Elokuvien, äänilevyjen, animaatioiden ja sarjakuvien lisäksi Tolkienin teokset ovat taipuneet myös lukuisiksi rooli- ja tietokonepeleiksi.

 • Siri Pettersen -haastattelu

  Body: 

  Siri Pettersen
  Hyväntuulen hyökyaalto Norjasta

  Siri Pettersen on Norjan tämän hetken kuumimpia kirjailijanimiä. Hän on hetkessä kerännyt ennennäkemättömän fanikunnan ja suuren suosion kolmiosaisella Korpinkehät-sarjallaan.

 • D'Moleyk-sarjakuvanäyte

 • Elokuva-arvostelut

  Body: 

  Star Wars: The Force Awakens

  Ensin ne hyvät uutiset: The Force Awakens on selvästi parempi Tähtien sota -elokuva kuin George Lucasin 2000-luvun vaihteessa laatimat kehnot esiosat.

  Sitten ne huonot: The Force Awakens ei täytä siihen ladattuja suuria odotuksia, vaan luottaa liikaa alkuperäistrilogiasta kopioitujen hahmojen ja juonikuvioiden mielikuvituksettomaan kierrätykseen.