• Pääkirjoitus

  Body: 

  No nyt on pää kiertoradalla Saturnuksen tuolla puolen. Millään muilla sanoilla ei voi kuvata sitä innostusta, että Helsingin Worldconiin on aikaa enää alle kaksi kuukautta. Maailman merkittävin tieteiskulttuuritapahtuma saapuu Suomeen! Tämän saavutuksen ihmeellisyyttä eivät riitä kuvaamaan edes huutomerkkiarmadat.

  Ainutlaatuista scifi-juhlaa ei kannata jättää väliin, jottei asiaa joudu katumaan koko loppuelämäänsä.

 • Sisällysluettelo

 • Grimdark-artikkeli

  Body: 

  Grimdark
  Raadollisuuden rajamailla

  Grimdark on fantasian ankarin muoto. Sen tunnusmerkkejä ovat lohduton ja väkivaltainen maailma, jota kansoittavat epämiellyttävät päähenkilöt, joihin on vaikea samaistua. Kuulostaa ikävältä. Mutta silti esimerkiksi Game of Thrones -kirja- ja televisiosarjoilla on kymmeniä miljoonia faneja.

 • Kirja-arvostelut

  Body: 

  Heikki Kännö
  Mehiläistie

  Sammakko

  Yhä useampi suomalainen kirjailija käyttää spekulatiivisen fiktion aineksia sujuvasti romaaneissaan. Nyt tähän joukkoon liittyy taidemaalari ja graafinen suunnittelija Heikki Kännö. Turkulaiskirjailijan esikoisromaani Mehiläistie on kiehtova yhdistelmä taidefilosofiaa, lähihistoriaa sekä taiteesta ponnistavaa shamanistista alkemiaa. Kirja räjäyttää todellisuuden rajat kutomalla osin aitojen ihmisten, tapahtumien ja taideteosten ympärille metafyysisen ulottuvuuden.

 • Sarjakuva-arvostelut

  Body: 

  Suiciders

  "Mitä hyviä aikeita minulla alussa olikaan, mitä ikinä olinkaan halunnut, se kaikki oli unohdettu."

 • George R. R. Martin -artikkeli

  Body: 

  George R. R. Martin
  Goottilaisen fantasian eeppinen mestari

  ”Tulen ja jään laulu edustaa modernin laatufantasian kentällä puhtaimmillaan sitä, mikä fantasiakirjallisuudesta tulee ensimmäisenä mieleen. Kirjasarjan maailma on keskiaikainen, taistelut ovat erottamaton osa tarinaa ja miekka on yleisin ase. [--] Tulen ja jään laulun ansiosta Martin muistetaan vielä kauan sen jälkeen, kun muiden tekijöiden mammuttifantasiakirjat lepäävät kirpputorien laatikoissa kenenkään häiritsemättä.”

 • Keinomaailman reunalla

  Body: 

  Keinomaailman reunalla

  Jos olet seurannut aktiivisesti Keinomaailman reunalla -palstaa, olet varmasti huomannut, että tapanani on ottaa skalpellin alle yksi peli tai pelisarja kerrallaan. Nyt olen kuitenkin poiminut esiteltäväksi kaksi näennäisesti täysin itsenäistä peliä, jotka on julkaistukin peräti 15 vuoden välein. Miksi ihmeessä, saatat ihmetellä.

 • Elokuva-arvostelut

  Body: 

  Guardians of the Galaxy Vol. 2

  Töttöröt rullalle, sillä nyt on vappu, uusivuosi ja juhannus samassa paketissa! Tai siltä ainakin tuntuu, kun Tähtilordi kumppaneineen kurvaa jälleen pelastamaan maailmankaikkeutta.

 • Grimdark-artikkeli, taittonäyte