• Pääkirjoitus

  Body: 

  Suomi-kummalla menee lujaa.

  Pasi Ilmari Jääskeläisen Lumikko-romaanin brittiversio The Rabbit Back Literature Society on kerännyt ylistäviä arvioita merkittävissä medioissa. Lisäksi kirjan oikeudet on myyty jo mm. Yhdysvaltoihin, Saksaan, Ranskaan, Italiaan ja Espanjaan.

  Emmi Itärannan esikoisteos Teemestarin kirja, eli Memory of Water, ilmestyy puolestaan pian niin Yhdysvalloissa, Britanniassa kuin Australiassakin. Asialla on iso HarperCollins-kustantamo ja ensipainokset sen mukaisia.

 • Hugh Howey -haastattelu

  Body: 

  Hugh Howey
  Mies Siilon takana

  Hugh Howey (s. 1975) nousi julkisuuteen vuonna 2011, kun digitaalinen julkaiseminen lähti pitkään odotettuun kasvuun. Lukuisia romaaneja aiemmin kirjoittaneen amerikkalaiskirjailijan Wool-novelli ampaisi myyntilistojen kärkeen ja pysyi siellä kuukausikaupalla.

  Howey myi tarinaansa dollarilla. Halvan hinnan lisäksi menestystä avitti se, että hänen massatuotannosta poikkeava kertomuksensa herätti lukijoiden uteliaisuuden.

 • Kirja-arvostelut

  Body: 

  Marisha Pessl
  Yönäytös

  Night Film
  Suom. Laura Beck. Otava

  Kaikkia mysteereitä ei ole tarkoitettu avattaviksi. Ainakaan, jos totuudesta ei ole valmis maksamaan kovaa hintaa.

 • Sarjakuva-arvostelut

  Body: 

  Egmontin uusin aluevaltaus ovat ranskalais-belgialaiselta kielialueelta ponnistavat integraalit, eli taustoittavin lisämateriaalein varustetut klassikkosarjakuvakokoelmat.

  Michel "Greg" Régnierin käsikirjoittamia ja William Vancen kuvittamia Bruno Brazil -integraaleja on lyöty kauppoihin jo kaksin kappalein. Ne sisältävät yhteensä kahdeksan alunperin vuosina 1968-1975 julkaistua tarinaa. Osa seikkailuista on nähty aiemmin suomeksi Zoom-lehdessä ja omina albumeina, mutta kolme niistä on aivan uusia tuttavuuksia.

 • DVD-arvostelut

  Body: 

  Fire Maidens of Outer Space
  (USA-versio)

  Universumi on tulvillaan elokuvia, jossa miesastronautit löytävät avaruudesta kevyesti pukeutuvien naisten yhteisön. Tätä trendiä edustaa myös brittiläinen, vuonna 1956 valmistunut Fire Maidens of Outer Space.

 • Kutzpah: Doctor Who

  Body: 

  Doctor Who -romaaneja on kirjoitettu useita satoja. Alkuun niitä rustasivat lähinnä tv-sarjan käsikirjoittajat, mutta sittemmin kirjoittajakenttä on laajentunut. Viime vuosina Tohtorin kyytiin ovat hypänneet myös kaikkein tunnetuimmat brittiläiset kirjailijamestarit, kuten Michael Moorcock, Stephen Baxter ja Alastair Reynolds.

 • Sarjakuvavuosi 2013 Amerikassa

  Body: 

  Sarjakuvavuosi 2013 Amerikassa

  Talouslama, nettipiraatit ja suuret mediayhtiöt lyövät kulttuurialaa kuin vierasta sikaa. Luovien ihmisten on entistä vaikeampi saada elanto työllään, mutta silti jotkut taiteilijat jaksavat potkia tutkainta vastaan. Näiden sankareiden ansiosta saimme vuonna 2013 luettavaksemme yllättävän monta laatusarjakuvaa. Ja mikä parasta, suurin osa niistä ammentaa aiheensa tieteistarinoista - sekä lähestyy teemaa kiitettävän omaperäisestä kulmasta.

 • Keinomaailman reunalla

  Body: 

  Avaruusooppera. Pelkkä sana herättää mielikuvia kilometrien pituisista avaruusaluksista ja niitä ohjastavista salskeista sankareista. Planeetalta toiselle hyppiminen on helppoa kuin bussilla suhaaminen, ja englantia puhuvia avaruusolentoja putkahtelee esiin joka kiven takaa. Tarinassa on oltava myyttiset mittasuhteet ja vähintään koko universumi vaarassa. Vaikka kyseessä on scifin suosituin genre, on se myös pahamaineisin, usein tyhmäksi ja kaupalliseksi leimattu.

 • Elokuva-arvostelut

  Body: 

  Her

  Spike Jonzen viisi Oscar-ehdokkuutta napannut Her on lähitulevaisuuteen sijoittuva erilainen rakkaustarina.

  Hissukkamainen Theodore Twombly (Joaquin Phoenix) laatii työkseen tunteisiin vetoavia kirjeitä vähemmän lyyrisen kansanosan puolesta. Hänen omassa elämässään ei mene yhtä hyvin, sillä vaimo on jättänyt hänet monen vuoden avioliiton jälkeen. Kaipuu ja yksinäisyys riipivät.

 • D'Moleyk-näyte

 • Hugh Howey -taittonäyte

 • Sarjakuva-arvostelut -taittonäyte

 • Sisällysluettelo