Lukemattomia kirjoja

Kirjallisuuden puolesta vuoden 2007 kesästä on lupa odottaa kohtuullisen mielenkiintoista. Tähtivaeltaja 3/06:sta tuttu Liz Williams on yksi helteisten iltojen lämmittäjistä. Häneltä ilmestyy kolmas tarkastaja Chen -kirja, nimeltään Precious Dragon. Siinä Chen ja demoni Zhu saavat tehtäväkseen saattaa Taivaan lähettiläät turvallisesti diplomaattimatkalle Helvettiin. Samaan aikaan nuori poika, kirjan nimellä raskautettu Precious Dragon, asettuu asumaan Singapore Kolmeen. Ilmeisen hubaa menoa siis.


Charles Stross Man-Bitch Squad saa lisää tuulta purjeisiin useammankin teoksen voimalla. Tulossa on miehen Tähtivaeltaja-haastattelussa (TV 4/05) esille nostettu virtuaalimaailmaan sijoittuva rikos-scifi Halting State sekä ns. fantasiasarjaan kuuluva The Merchants' War.

Wanha herra Brian Aldisskin julkaisee pitkästä aikaa ihan oikean sf-kirjan. HARMissa nuoren muslimikirjailijan todellisuus ja kuvitteelliset maailma menevät ristikkäin, kun hän joutuu syyttömästi pidätetyksi, puhtaasti muslimiuuttaan.

Mielenkiintoa herättää Jay Laken kolmas romaani Mainspring, jota on luotettavissa lähteissä kommentoitu ainoastaan positiivisesti. Teos esittelee lukijoilleen hieman erilaisen todellisuuden, jossa kellopelimaailma pyörii erilaisten vekottimien avulla pylvään päässä keekoilevan auringon ympäri. Päähenkilö on kellontekijän oppipoika, joka saa itseltään arkkienkeli Gabrielilta tehtävän: vetää Maan kellokoneisto uudemman kerran täyteen tappiin, sillä muuten planeetan meno alkaa uhkaavasti hiipua!   

Kovia toiveita on ladattu myös aiemmin puhtaasti historiallista, afroamerikkalaisesta näkökulmasta kuvattua fiktiota kirjoittaneen David Anthony Durhamin Acaciaan. Teos ottaa pesäeron perusfantasiasta tuomalla rotuasetelmat ja politiikan voimakkaasti esille. Vuosisatoja kestänyt rauha ja jatkuva vaurastuminen kokevat kolauksen, kun mahtavan keisarikunnan hallitsija joutuu salamurhaajien uhriksi ja valtakunta pirstoutuu palasiksi. Acacia lupaa paljon. Sen peruspuitteina ovat sankaruus ja petos, kosto ja lunastus.

LISÄÄ JUKKA HALMEEN KIRJALLISUUSUUTISIA TÄHTIVAELTAJA 2/07:ssä