Alkuvat

Tähtivaeltajan juhlavuosi jatkuu värikkäissä merkeissä. Värisivuja on jälleen tuplamäärä normaaliin verrattuna, ja tällä kertaa niiden kautta taitojaan esittelee useampikin kotimainen kuvittaja.

Kirjallisiin mielenmaisemiin sukelletaan mm. brittikirjailija Justina Robsonin haastattelun kautta. Robsonilta on mukana myös novellisuomennos, joka sijoittuu hänen Mappa Mundi -romaaninsa jälkeiseen maailmaan. Ihmisten persoonallisuuden ja ajatusten muokkaus on edennyt jo siihen pisteeseen, että vapaa tahto on pelkkä muisto vain.

Sukupuolten välisen valtataistelun tuoksinaan hypätään Ilja Rautsin artikkelissa, joka käsittelee 1970-luvulla valmistunutta brittiläis-saksalaista Star Maidens -televisiosarjaa. Tätä aikansa villeimpiä muotiluomuksia esitellyttä hubaa scifistelyä ei ole tarkoituskaan katsoa vakavissaan.

Toimitukseen on jo tullut huolestuneita kyselyitä, mihin on jäänyt 1990-luvun alusta Tähtivaeltajassa pyörinyt sarjakuvavuosikatsaus. Ei huolta! Artikkelin julkaisu vain siirtyi tilapulan takia tähän lehteen.

Kevään aikana suomalaisia sf-faneja hellittiin useammallakin alan tapahtumalla. Niinpä muistelemme nyt Jyväskylän Finnconia odotellessa niin toukokuun Tähtivaeltaja-päivää kuin Åconiakin. Kivaa oli molemmissa!

Seuraavassa numerossa kehiin pukkaa sitten sellaisia merkkinimiä kuin Christopher Priest, Hal Duncan ja Mark Millar.

Tällä välin kannattaa täydentää vanhojen Tähtivaeltajien kokoelmiaan. Taas on pari lehteä myyty loppuun (4/91 & 2/01) ja useampaakin numeroa uhkaa sama kohtalo ihan lähiaikoina. Eli toimi vikkelään, mikäli puutostila on akuutti.

Tähtifantasia-palkinto tulee, oletko valmis?