DVD-kuvat

 
Mutant Girls Squad
aka Sento shojo: Chi no tekkamen densetsu
(Suomi-versio)
 
Japanilaisen elokuvataiteen uuden sukupolven tekijänimiin kuuluvat Tak Sakaguchi, Noboru Iguchi ja Yoshihiro Nishimura tunnetaan mm. sellaisista muikeista leffoista kuin Samurai Zombie (2008), Machine Girl (4/08) ja Vampire Girl vs. Frankenstein Girl (2/11).
 
Mutant Girls Squad (2010) on herrojen yhteistyönä maailmaan rykäisemä filmi, jossa X-Men-leffojen mutanttimeininki yhtyy Go Nagain sarjakuvien räävittömyyksiin. Överiyttä korostavan veritripin idea syntyi ryyppyillan jälkimainingeissa.
 
Rin (Yumi Sugimoto) on ujo, koulukiusattu tyttö. Täyttäessään 16 vuotta hän saa kuulla olevansa hilko-kansaan kuuluva mutantti. Tiedosta ei ole hirveästi iloa, sillä samalla kellonlyömällä perheen kotiin tunkeutuu mutantteja metsästävien samuraisoturien yksikkö. Miekoilla ja nenäkonepistooleilla varustetut sotilaat räjäyttävät äidin pään muussiksi ja katkovat isukilta kaulan. Käy ilmi, että Japanin hallitus on jo pidempään pyrkinyt lahtaamaan supervoimaiset hilkot sukupuuttoon.
 
Traumaattinen tapahtuma herättää Rinin erikoiskyvyn, kitarankielillä varustetun tappajakouran, jolla on helppo silpoa vastustajia leikkeleiksi. Sen saavat kokea paikallisen kauppakadun pyörittäjät, jotka mielivät tytön nyljetystä ruumiista mainoshittiä. Pullapitkoilla, kukkapuskilla ja keittiöveitsillä ei taistelutaitoista mutanttimimmiä pysäytetä. Vauhdikkaan viipaloinnin lomassa Rin ehtii jopa veistellä liian innokkaasta leipurista ranskanleivän muotoisen lihakimpaleen!
 
Rin päätyy osaksi minimaalisen pientä hilkoarmeijaa, josta kalpeakasvoinen Kisaragi (ohjaaja Tak Sakaguchi) on koulimassa Japanin tuhoajia. Silloin kun porukat eivät ole sonnustautuneet valkoiseen kumivoimapukuun, he cosplayjaavat mm. sairaanhoitajan, sisäkön ja cheerleaderin asuissa. Jokaisella heistä on oma superlahjansa, kuten mustekalakädet, miekkatissit tai pyllymoottorisaha.
 
Tästä huolimatta Kisaragi on sitä mieltä, että paras tapa valloittaa saarivaltio, on tehdä hilkosotilaista viattomia sivullisia tappavia itsemurhapommittajia. Ja tämähän ei istu Rinin pirtaan. Niinpä hän nousee viattoman Yoshien (Suzuka Morita) ja ihmisvihan kalvaman Rein (Yuko Takayama) kanssa ilkeää Kisaragia vastaan.
 
Hulppeista lähtökohdistaan huolimatta Mutant Girls Squad ei viihdytä niin vimmatusti kuin sietäisi. Sakaguchin ja Iguchin osiot ovat paikoin jopa tumpelon tylsiä. Asiaa eivät auta kehnot tietokone-efektit ja amatöörimäinen näyttelijätyö. Kunnon mielettömyyksien keskelle päästäänkin vasta Nishimuran ohjaamassa viimeisessä jaksossa.
 
Kahjous tulee todella liki, kun lonkerotyttö ottaa mittaa tisseistä esiin sojottavista miekoista ja takapuolesta maailmaan kurottavasta moottorisahasta. Tai kun androgyyni Natsumi (Maki Mizui) viiltelee ja leikkelee itseään kyetäkseen lentämään ympäriinsä kuin vertasyöksevä suihkukone. Puhumattakaan Kisaragin epämuotoisesta mutanttifuusiosta, joka tykittää rinnoistaan syövyttävää äidinmaitoa ja vetelee vatsamiekastaan verimällejä suoraan Rinin naamalle. Tämä on aitoa hulluuden korkeaveisuuta!
 
Ilman viimeisen kolmanneksen sillinvilliä sairautta Mutant Girls Squad olisi pelkkää väsähtänyttä värinää. Milloin siis saamme suomeksi Nishimuran seuraavan tuotoksen, zombiegore-hupailun Helldriver (2010)? Ainakin se kuulostaa lupaavammalta kuin Iguchin uusin leffa, Zombie Ass: Toilet of the Dead (2011).
 
Leffa • tai •••••
Kuva •••
Lisät •••
 
Bonuksia on levylle mahtunut yllättävänkin rutkasti. Puolituntisessa tekodokumentissa ääneen pääsee iso kaarti tekijöitä, minkä ohessa mukana on paljon materiaalia itse kuvauksista. Työryhmällä näyttäisi olleen huomattavasti hilpeämpää kuin lopputuloksen katsojilla, vaikka jääkylmä sää ja raskaat kohtaukset verottavatkin mielialaa.
 
Tämän lisäksi tulee ohjaajakolmikon ja pääosanäyttelijöiden 26-minuuttinen haastattelukimara, lyhytelokuva lonkero-Yoshien koulupäivästä sekä kasa trailereita.
 
 
TONI JERRMANIN DVD-ARVOSTELUT JATKUVAT TÄHTIVAELTAJA 1/12:sta.
 
Mukana mm. The Walking Dead, Red, Bohachi Bushido, Super ja Orgazmo.