Alkukuvat

 
Kuunatsit tulevat, oletko valmis!
 
Vuosikymmenen suurtapaus suomalaisella scifi-kentällä on huhtikuun alussa ensi-iltansa saava Iron Sky -elokuva. Timo Vuorensolan, Samuli Torssosen, Jussi Lehtiniemen ja kumppaneiden vuosia pusertama filmi näyttää tosikoille närhen munat. Samalla se osoittaa, että Suomessakin osataan tehdä kansainvälisen mittaluokan tieteisviihdettä. We come in peace!
 
Uutta maailmanaikaa odotellessa on hyvä hetki lukea läpi vuoden ensimmäinen Tähtivaeltaja. Numeron suursatsaus on kaikkien aikojen parhaaksi spekulatiivisen fiktion taitajaksi kutsuttu Gene Wolfe.
 
Hannu Blommilan kirjoittaman Wolfe-esittelyn ohessa lehdestä löytyy kaksikin neron suden novellia, kirjailijan klassikko Tohtori Kuoleman saari ja muita kertomuksia sekä uudempaa tuotantoa edustava Calamity loikkii -hupipala.
 
Muista myös Wolfen ensimmäinen romaanisuomennos, aivan näillä hetkillä kauppoihin ilmestyvä huikea Kiduttajan varjo (Uuden auringon kirja, osa 1).
 
Perinteiseen tapaan esiin pukkaa myös massiivinen artikkeli viime vuoden mielenkiintoisimmista englanninkielisistä sarjakuvista. Hulppeassa 23-sivuisessa kattauksessa erityishuomion saa DC-yhtiön rohkea uudistus, jossa pyyhittiin olemattomiin firman sankareiden kunniakas historia.
 
Kotimaisesta sarjakuvataiteesta vastaa puolestaan Tuomo Veijasen zombie-tarinan käynnistys. Elävien kuolleiden kesä -eeposta on ehditty jo verrata Mikko A. Jeskasen ylistettyihin Perkele-albumeihin. Jatkoa on luvassa ainakin seitsemän osan verran.
 
Äläkä unohda Kimmo Lehtosen Kutzpahia, Petri Hiltusen Keinomaailmaa, sarjakuvaelokuviin painottuvaa dvd-palstaa tai kaikkea muuta kivaa, jota 120. Tähtivaeltaja on pullollaan.
 
HUOM. Lehden välistä löytyy Helsingin Science Fiction Seuran jäsenkortti vuodelle 2012. Voit ryhtyä hyödyntämään kortin tarjoamia etuja, kun olet kirjoittanut siihen nimesi ja viisimerkkisen jäsennumerosi (löytyy takakannen osoitekentästä ja on sama kuin jäsenmaksusi viitenumero). Lue tiedot jäsenalennuksista sivulta 99.
 
Kalja, rööki ja rock - ne pitävät pystyssä kenet tahansa!