• Uutiset

    Body: 

    Tulleet sarjikset
    KLASSIKOT. Aina kun etsitään historian legendaarisinta scifi-sarjakuvaa, on yksi ylitse muiden: Alex Raymondin Flash Gordon. Nyt tämä huima tieteispelinavaus on jälleen saatavilla entistä ehompana versiona.
    IDW-yhtiön Flash Gordon and Jungle Jim -kirjasarja sisältää Raymondin Flash- ja Jim-sarjakuvat siinä muodossa kuin ne alunperin sanomalehdissä julkaistiin. Niinpä teokset eivät valtavan kokonsa (korkeus 41 ja leveys 31 senttiä) vuoksi ihan helposti kirjahyllyyn sujahda.

  • Sarjakuvat

    Body: 

     
    Hustler-lehti ei liene sarjakuvan ystävien ykkösostos, mutta Totuus martoista ja muutama muu elämänmakuinen sarjakuva -spesiaali sietää silti rullata takataskuun. Siihen on koottu Suomen Hustlerin vuonna 2011 järjestämän sarjakuvakilpailun parhaat työt.
     
    Albumin pehmokansien puserruksessa kuikii yllättävänkin nimekkäitä taiteilijoita. Oman visionsa ovat sivuille sivakoineet mm. Puupää-hatutettu Kati Kovács, Finlandia-voittaja Petteri Tikkanen sekä scifi-legenda Jukka Murtosaari.
     

  • Sarjakuvavuosi 2011 Amerikassa

    Body: 

     
    Vuoden 2011 suurin uutinen Yhdysvaltain sarjakuvarintamalla oli DC-yhtiön raju uudistus. Vertigo-sarjoja lukuunottamatta kaikki entiset lehdet loppuivat, ja tilalle tuotiin 52 uutta julkaisua. Niissä sankarien tarinat alkoivat monimutkaisista historioista puhtaaksi raivatulta pöydältä.
     

  • Alkukuvat

    Body: 

     
    Kuunatsit tulevat, oletko valmis!
     
    Vuosikymmenen suurtapaus suomalaisella scifi-kentällä on huhtikuun alussa ensi-iltansa saava Iron Sky -elokuva. Timo Vuorensolan, Samuli Torssosen, Jussi Lehtiniemen ja kumppaneiden vuosia pusertama filmi näyttää tosikoille närhen munat. Samalla se osoittaa, että Suomessakin osataan tehdä kansainvälisen mittaluokan tieteisviihdettä. We come in peace!
     

  • Elokuvat

    Body: 

     
    John Carter
     
    Pienenä tiniäisenä, hamalla 1970-luvulla fanitin Edgar Rice Burroughsin Mars-kirjoja kuin John Carter Dejah Thorista. Käytännössä osasin romaanit ulkoa. Aikuisiällä sarja ei enää pelittänyt, ja uudelleenlukuyritykset johtivat epätoivoiseen hiusten repimiseen. Joskus lapsuuden kokemukset kannattaa suosiolla jättää ajan kultaamiksi muistoiksi.
     

  • Kutzpah

    Body: 

     

  • Antikuvat

    Body: 

     
    Emmi Itäranta
    Teemestarin kirja
    Teos
     
    Emmi Itärannan Teoksen suuren scifi- ja fantasiaromaanikilpailun voittanut esikoiskirja oli vielä käsikirjoitusvaiheessa nimeltään Veden muisti. Työnimi kuvaa romaanin teemoja ja niiden käsittelytapaa vähintään yhtä hyvin kuin monimerkityksinen Teemestarin kirja. Kaikki alkaa ja loppuu kiinalaiseen teeseremoniaan, rituaalien kietomaan meditatiiviseen rauhoittumiseen ja mielen tyhjentämiseen, jossa veden kunnioittaminen on yksi keskeisimmistä elementeistä.
     

  • Gene Wolfe - Nero susi

    Body: 

    Gene Wolfea on kutsuttu tieteiskirjallisuuden tärkeimmäksi visionääriksi, parhaimmaksi elossa olevaksi englanninkieliseksi tekstinikkariksi ja huikeaksi ideavelhoksi.
     
    Yksikään näistä määritelmistä ei ole liioittelua. Todellisuudessa ne eivät tavoita edes haaleaa aavistusta Wolfen kaunokirjallisista lahjoista.
     
    Niinpä kun ryhdyin kirjoittamaan tätä artikkelia, ajattelin aloittaa tekstin rennon käytännöllisellä kliseellä ”tämä mies ei juuri esittelyjä kaipaa”. Sitten tajusin, että eihän lausunto pidä paikkaansa. Valitettavasti.
     

  • DVD-kuvat

    Body: 

     
    Mutant Girls Squad
    aka Sento shojo: Chi no tekkamen densetsu
    (Suomi-versio)
     
    Japanilaisen elokuvataiteen uuden sukupolven tekijänimiin kuuluvat Tak Sakaguchi, Noboru Iguchi ja Yoshihiro Nishimura tunnetaan mm. sellaisista muikeista leffoista kuin Samurai Zombie (2008), Machine Girl (4/08) ja Vampire Girl vs. Frankenstein Girl (2/11).