• Alkukuvat

    Body: 

    Helsingin scifi-mafia

    Helsinkiläisten sf-fanien vinkeät tapaamiset eivät suostu jättämään alienkuntaa rauhaan!

    Eli mikäli olet täysi-ikäinen, haluat tavata muita alan harrastajia ja ottaa osaa säkenöivän älyvapaisiin keskusteluihin, suuntaa joka toinen torstai kello 18 jälkeen ravintola St. Urho’s Pubiin (Museokatu 10 - sopivasti siinä Eduskuntatalon ja Manalan välissä). Edes kesäisin ei lusmuilla! Uudet kasvot ovat enemmän kuin tervetulleita, joten kipin, kapin, kopin paikalle.

    Niin ja oikeat kiirastorstaithan ovat siis 15.7., 29.7., 12.8. etc.


  • Uutiskuvat

    Body: 

    Suomenlinnan kesäretki

    Ikiaikaisten lakien mukaan Helsingin SF Seuran kesäretki Suomenlinnan aurinkoisille niityille on järjestetty aina kaksi viikkoa juhannuksen jälkeen. Tänä vuonna kiveen hakattua totuutta on kuitenkin pakko pilkkoa, koska jyväskyläläiset varastivat kyseisen viikonlopun (10.-11.7.) Finnconilleen.

    Niinpä kesäretki järjestetään nyt viikko etuajassa, lauantaina 3.7. Kaikki kynnellekykenevät olkoot tervetulleita paikalle. Ohjelma koostuu tavalliseen tapaan vapaamuotoisesta hauskanpidosta. Yleensä ihmisiä on alkanut valua saareen puolen päivän jälkeen. Poistuminen autuaammille kaljakeitaille suoritetaan auringon tai osanottajien alkaessa sammua.

    Eväät messiin ja scifistelemään!

  • STEVE AYLETT: KUMMA HEPPU JA LOPUNAJAN VOIDELTU

    Body: 

    ”Vast future, I squash you in the nursery.”

    - Only an Alligator

    Nimi on Aylett. Steve Aylett. Kirjailija, joka saa ideansa elävien aivojensa märistä poimuista, ei ole kamoissa eikä tietääkseen hullu. Päivisin hän lukee, kirjoittaa, juo teetä ja nukkuu. Hänellä tuntuu myös olevan useampikin kana kynittävänä postmodernismin kanssa. Hän on syntynyt vuonna 1967 Bromleyssa, Englannissa. Jos hän olisi vielä yhtään enempää englantilainen, hän olisi kuollut.

  • Antikuvat

    Body: 

    Iain M. Banks

    Tähystä tuulenpuolta

    (Look to Windward)

    (Suom. Lauri Mäkelä ja Jari Virtanen. Loki)

    Vuosien odotuksen jälkeen Iain M. Banksin Kulttuuri-romaanit palaavat Suomen maaperälle. Hieman yllättäen sarjan tuoreimman, alunperin vuonna 2000 ilmestyneen kirjan myötä. Vaikka se edustaakin Banksin avaruusoopperatuotannon kärkiteoksia, täytyy hieman ihmetellä, mikä sai kustantajan näin kylmästi sivuuttamaan useammankin välissä ilmestyneen sf-romaanin. Tämä ei kuitenkaan himmennä iloa, joka Banksin huikeaa tekstiä lukiessa aina täyttää mielen.

  • Kutzpah

    Body: 

    Sanomattakin on selvää, ettei Suomessa kirjoiteta science fictionia - paitsi joihinkin pieniin kulttuurijulkaisuihin, joita arvostavat vain alan antaumuksellisimmat harrastajat. Tämänkertainen Kutzpah ei kuitenkaan mene merta edemmäs kalaan, vaan ryhtyy rohkeasti syväluotaamaan kotimaisen scifin tilaa.



    Heti Johanna Sinisalon perään Finlandia-palkinnon Canal Grandella voittanutta Hannu Raittilaa on kutsuttu Veijo Meren pojaksi.

  • Parasta ennen - Vilkaisu vanhaan suloiseen Suomi-scifiin

    Body: 

    Sanotaan, että murha ei vanhene koskaan. Mutta miten on tieteiskirjallisuuden laita? Fanit näkevät mielellään scifin valistuneena ja uraauurtavana genrenä. Ylpeinä puhutaan entisaikojen tarkkanäköisistä visionääreistä, kuten Jules Vernestä ja George Orwellista.

    Mutta miksi nostaa jalustalle ulkomaan pellejä, onhan meillä kirjoitettu valtavat läjät alan kirjallisuutta ihan kotopuolessakin. Tottahan suomalainen muinaistuotos aina tuontitavaran päihittää!

  • DVD-kuvat

    Body: 

    Musa the Warrior & the Princess of the Desert

    - 3 Disc Special Edition

    (Suomi-versio)

    Vuonna 2001 valmistunut Musa the Warrior on yksi korealaisen elokuvateollisuuden jättimäisimpiä ponnistuksista. Viimeisen päälle puvustettu ja lavastettu, lähes kolmituntinen historiallisromanttinen melodraama, joka tulvii sankarillisia taisteluita, suuria tunteita ja visuaalista loistoa.

  • Fantasia Nyt!

    Body: 

    Suomessa julkaistaan runsaasti fantasiakirjallisuutta. Tämä kirjallisuudenlaji kun kiinnostaa niin nuoria kuin aikuisiakin lukijoita. Silti näyttää siltä, ettemme oikein ymmärrä, mitä kaikkea fantasia voi olla.

    Fantasia luo mahdollisuuden kurkistaa toiseen maailmaan, toiseen todellisuuteen. Se avaa rajaportit tuon toisen maailman asukeille kulkea meidän maailmaamme. Se on magiaa, outoa ja kummallista, yliluonnollista ja epätodellista. Mitä enemmän fantasia meille paljastaa itsestään, sitä vähemmän me kuitenkin näytämme olevan siitä kiinnostuneita. Meille riittää fantasian pintakiilto, sen yksinkertaisin rakenne, sen ulkokuori. Lajin orvaskesi, läskifantasia.