• Uutiskuvat

  Body: 

  Suomen Tieteisfilmiteollisuus
  Mykistävä arkistolöytö! Finnconissa ilmestyvä Alienisti-lehden numero The Double Feature of #42 paljastaa jyväskyläläisten elokuvatutkijoiden vuosien työn hämmästyttävät tulokset. SidSid Keräsen ja Jussi Vainikaisen johtaman tiimin ansiosta koko kotimaisen elokuvan historia on kirjoitettava uuteen uskoon.

 • Alkukuvat

  Body: 

  Turun heinäkuinen Finncon-Animecon 2011 lähestyy pikajunan lailla. Festivaalia ei kannata jättää väliin mistään hinnasta, sillä kyseessä lienee vihoviimeinen kerta, kun Finncon ja Animecon järjestetään rinnakkain. Lisäksi massiivisen ilmaistapahtuman kirjailijavieraina paistattelevat huisin kivat Nalo Hopkinson ja Richard Morgan.
   

 • Nalo Hopkinson - Tummaa hunajaa

  Body: 

  Nalo Hopkinson on oikea kirjallisuustieteilijän unelmakohde. Tummaihoinen, naispuolinen kirjailija, joka kirjoittaa omintakeista, sukupuolten ja rotujen välisiä suhteita kuvaavaa spekulatiivista fiktiota. Hän on kotoisin Karibianmereltä ja pirskottelee karibialaista ja afrikkalaista mytologiaa yltympäriinsä teksteihinsä. Tuskin tarvitsee siis kummastella, että hänen teoksiaan on tutkittu etenkin uudella mantereella varsin runsaasti. 

 • Kahdeksan nimikirjoitusta, kaksi hevosta ja seitsemän miljardia neulaa - Laatumangan viimeinen maihinnousu

  Body: 

  Nyt se on virallista. 2000-luvun puolenvälin massiivinen mangabuumi on ohi. Ollutta ja mennyttä. Muinaista historiaa.
  Suurin kiitos tästä käänteestä kuuluu nettipiratismin kaiken nielevälle Moolokin kidalle. Kun uutuustuotteet skannataan heti niiden ilmestyttyä nettiin laittomaan ilmaisjakeluun, ei kaupallinen levitys julkaisuoikeus-, käännös-, toimitus- ja painokustannuksineen lyö enää leiville. Iso luuta onkin pyyhkinyt rajusti yhdysvaltalaisten mangakustantamoiden piirissä.

 • Lukemattomia kirjoja

  Body: 

  Mistä näitä kirjoja oikein sikiää?

 • Antikuvat

  Body: 

  Richard Morgan
  Musta mies
  Black Man
  Suom. Einari Aaltonen. Like 
   
  Noin sata vuotta nykyhetkestä ihminen on luonut geneettisesti ylivoimaiset psykopaatit, joita kutsutaan nimellä variantti kolmetoista. Ne ovat kaikki miehiä. Ihminen on luonut myös naispuoliset seksipedot, bonobot. Sitten eräs tavattoman viheliäinen variantti kolmetoista matkaa Marsista Maahan ja teurastaa lukuisia ihmisiä. Toinen variantti, musta Carl Marsalis, värvätään vankilasta jahtaamaan murhaajaa.

 • Elokuvat

  Body: 

  X-Men: First Class
  Bryan Singerin johdolla kuvatut kaksi ensimmäistä X-Men-elokuvaa (3/00 & 2/03) onnistuivat tavoittamaan hienosti mutanttisupersankareiden inhimilliset ja yhteiskunnalliset ulottuvuudet. Brett Ratnerin ohjaamalla kolmannella yritelmällä (2/06) mentiinkin sitten metsään niin että rymisi. Nyt sarjaa koitetaan käynnistää uudelleen lähes puhtaalta pöydältä.
   

 • DVD-kuvat

  Body: 

  House
  aka Hausu
  (UK-versio)
   
  Töki mua pesäpallojormalla silmään! Kuis kummassa olen kaikki nämä vuodet onnistunut missaamaan Nobuhiko Obayashin avantgardistisen House-kauhuklassikon (1977)?