Pääkirjoitus

Vuoden viimeinen Tähtivaeltaja on sisältönsä puolesta kallellaan avaruus-scifin suuntaan.

Kryosohvan uumenissa ronkitaan kanadalaiskirjailija Peter Wattsin villisti aaltoilevia aivopoimuja. Tietoisuus heittää häränpolkkaa ja avaruusalus syöksyy mustaan aukkoon, kun häkellyttävän vieraita elämänmuotoja romaaneissaan kuvannut mies avaa suunsa.

Maailmalla on jälleen esitetty väitteitä, ettei suosittu Lois McMaster Bujold olisi aito avaruusoopperakirjailija. Hän kuulemma kiinnittää liikaa huomiota seikkoihin, jotka kiinnostavat vain naisia: tanssiaisiin, lemmenseikkailuihin ja vaatetukseen.

Moiset lausunnot kertovat kuitenkin vain niiden laukojan ahdasmielisyydestä. Tämä käy hyvin selväksi Sini Neuvosen ansiokkaasta Bujold-artikkelista.

Kotimaisena novellina lehden sivuilla loistaa Miikka Pörstin omaleimaisesti toteuttama Raportti. Mikä johti operaatio Tähtivaeltajan epäonnistumiseen? Tähtivaeltajan novellikilpailun voittanut kertomus tutkailee hauskasti Maapallolle saapuneiden avaruusmuukalaisten hurjaa kohtaloa.

Kirjallisuuden ohessa panostamme nyt myös elokuviin ja kotimaisiin sarjakuviin. Normaalien leffa-arvosteluiden ohessa mukana on Aasiaan ja animaatioon keskittyvä Rakkautta & Anarkiaa -raportti sekä peräti yhdeksän sivun kattaus dvd-arvioita. Hilpeässä joukossa riehuvat mm. joulupukki, Tohtori Kuka sekä Japanista ponnistava Tähtien sota -klooni.

Sarjakuvapuolella D'Moleyk pitää yhden numeron taukoa, sillä Miha Rinteen ajan söi yli 200-sivuisen Matkailua pelialalla -albumin viimeistely. Lohdutukseksi lehteen on ujutettu Mika K. Saarelaisen pikkutarkasti taiteilema avaruusseikkailu, Pekka Mannisen roboherkkä Teräslilja sekä viimeinen jakso Tuomo Veijasen suomalaiskansallista zombie-eeposta.

Pimeä talvi tekee tuloaan, joten juuri nyt on oiva hetki hankkia piristystä elämään - ostamalla sekä Tähtivaeltajan vanhoja numeroita että vinkeitä oheistuotteita. Itselle tai lahjaksi!

Päätöksen tueksi hioimme muutamia hintoja alaspäin. Suuri ja mahtava Kapteeni Hyperventilaattorimies -albumi irtoaa nyt 25 eurolla. Tarjouspaketti 4 kustantaa jatkossa vain yhdeksänkymppiä. Muista myös ainutlaatuinen Tähtivaeltaja-patsas sekä muikea T-paita.

Lisää tarjouksia löytyy nettisivun Uutiset-osiosta.

Täyttä höyryä eteenpäin.