• Pääkirjoitus

  Body: 

  Helsingin Worldcon syöksyy meitä kohti kuin villiintynyt meteori. Nyt vuosituhannen odotetuimpaan tieteis- ja fantasiakulttuuritapahtumaan on aikaa enää kymmenkunta kuukautta. Mahtavaa, kun ottaa huomioon, että vielä joitain vuosia sitten Worldconin saamista Suomen kaltaiseen pieneen maahan pidettiin mahdottomana haaveena.

 • Sisällysluettelo

 • Magdalena Hai -artikkeli

  Body: 

  Höyryä ja kryptozoologisia tutkimuksia
  Magdalena Hai

  Magdalena Hai nousi 2010-luvulla suomalaisten lukijoiden tietoisuuteen. Häntä on kutsuttu kotimaisen steampunkin kuningattareksi, kirjailijaksi, joka toi höyrypunkin suomalaiseen kirjallisuuteen.

 • Kirja-arvostelut

  Body: 

  Alastair Reynolds
  Poseidonin lapset

  Poseidon’s Wake
  Suom. Hannu Tervaharju. Like

  "Haluan tietää, minne saakka verkosto ulottuu – kulkea Mandaloiden kuljettamana niin syvälle galaksiin, että oma aurinkomme on vain yksi nimetön Linnunradan piste."

 • Sarjakuva-arvostelut

  Body: 

  ”Kuka rohkenee tunkeutua wazirien maahan, Tarzanin valtakuntaan, ilman lupaa viidakon valtiaalta?”

  Omasta ylemmyydestään vakuuttunut valkoinen villimies tulee ja tappaa, kiitos Apinain Tarzan: Kultainen leijona -albumin (Like). Se jatkaa viime vuonna Oparin aarteet -teoksella alkanutta settiä, joka sisältää Russ Manningin 1960-luvulla piirtämät versiot Edgar Rice Burroughsin romaaneista.

 • Zen Cho -artikkeli

  Body: 

  Zen Cho
  Fantasiamaestro Malesiasta

 • Alan Moore -artikkeli, osa 2

  Body: 

  Merkillinen herrasmies Alan Moore
  osa 2

  Käsikirjoittajamaestro Alan Mooren eriskummalliset seikkailut jatkuvat. Tähän mennessä tapahtunut:

 • Elokuva-arvostelut

  Body: 

  Kubo and the Two Strings
  – Kubo ja samuraiseikkailu

  Nukkeanimaatiot uusiin sfääreihin kohottanut Laika-firma aloitti komeasti. Yhtiön ensimmäinen pitkä elokuva, Neil Gaimanin romaaniin pohjautuva Coraline (2009), oli monin tavoin täysosuma. Seuraavissa filmeissä otettiin kuitenkin takapakkia. ParaNorman (2012) ja The Boxtrolls (2014) ovat teknisesti huippujälkeä mutta juoniltaan kovin epätasaisia. Nyt teattereihin saapunut Kubo and the Two Strings ei ongelmista kärsi, vaan nousee firman tuotannon kirkkaimpaan kärkeen.