Elokuva-arvostelut

Venom

Venom-leffa tarjosi Marvelille kullanarvoisen mahdollisuuden toisintaa Deadpoolin menestystarina. Jostain käsittämättömästä syystä tähän tilaisuuteen ei kuitenkaan tartuttu. Niinpä Ruben Fleischerin ohjaamasta leffasta löytyy hyvää huulenheittoa vain trailerin verran. Muuten tarvotaan pitkäpiimäisessä vatkulissa.

Rikkaan visionäärin, Carlton Draken (Riz Ahmed), johtama Life-säätiö tutkii avaruutta ja tekee lääketieteellisiä kokeita. Drake uskoo, että ihmiskunnan tulevaisuus on avaruuden käymättömillä korpimailla. Päämäärän eteen mies on valmis tekemään jopa tappavia ihmiskokeita.

Kokeille tuleekin tarvetta, kun yhtiön avaruusalus palaa Maahan mukanaan kaukaiselta komeetalta löydettyjä symbiootteja – joita Drake koettaa epätoivon vimmalla saada fuusioitumaan kadulta poimittuihin testihenkilöihin.

Elokuvan päähahmo on tutkiva toimittaja Eddie Brock (Tom Hardy). Hän on vakuuttunut, että filantrooppina juhlittu Drake on silkka roisto. Tämä pakkomielle maksaa hänelle sekä työpaikan että tyttöystävän (Michelle Williams). Sitten vellotaan murheen alhossa.

Tähän mitättömyyteen onnistutaan tuhlaamaan elokuvan ensimmäinen puolikas.

Hitaasti mutta varmasti myös itse Venom astuu kuvioihin. Alkuun pelkkänä käskevänä äänenä Eddien päässä, lopulta uljaana itsenään. Sinne tänne venyvä mustankiiltävä hammaspeikko tarjoilee efektimaakareille lukuisia tilaisuuksia luoda näyttäviä toimintakohtauksia – jotka tosin sortuvat useimmiten tavanomaisuuksien riisipellolle.

Paljon paremmin toimivat ne harvat hetket, jotka ottavat ilon irti Venomin veikeästä verenhimosta ja symbiootin valtaaman Eddien hämmennyksestä. Myös epäparisen kaksikon keskinäistä sanailua on hauska seurata, mutta sillekään ei anneta elokuvassa tarpeeksi tilaa.

Tom Hardy on joka tapauksessa oivallinen valinta Venom-Eddien rooliin. Täytyykin toivoa, että jatkossa elokuvantekijät päästävät parivaljakon irti ja etenevät siihen suuntaan, mihin tämän filmin irrallinen päätösjakso osoittaa.

Toni Jerrman

ELOKUVA-ARVOSTELUT JATKUVAT PAINETUSSA LEHDESSÄ.

Mukana myös:

Raja
Halloween
The Predator   
The Meg
The House with a Clock in Its Walls
Overlord
Bad Times at the El Royale
The Incredibles 2
Mary and the Witch's Flower