• Pääkirjoitus

  Body: 

  Isis on kenties ajettu ahtaalle, mutta käytännössä terroristit ovat jo voittaneet. Saavutuksiinsa nähden suhteellisen pieni joukko uskonnollisia fundamentalisteja on onnistunut pistämään länsimaat polvilleen ja käynnistämään valtavia pakolaisvirtoja.

 • Sisällysluettelo

 • Joris-Karl Huysmans -Artikkeli

  Body: 

  Joris-Karl Huysmans
  Äärikumma realisti, osa 1

  Joris-Karl Huysmans (1848–1907) on ranskalaisen kielialueen vastine Arthur Machenille, joka esiteltiin Tähtivaeltajan numeroissa 4/14 ja 1/15.

  Molemmat kirjailijat joutuivat käymään epätyydyttävässä työssä, jotta saattoivat pitää kiinni huonosti tuottavan kirjallisen uransa rippeistä. Kumpikin kirjoitti oman kulttuuripiirinsä pääkaupungista ja merkitsi muistiin modernisaation tuomat väistämättömät muutokset.

 • Kirja-arvostelut

  Body: 

  Alastair Reynolds
  Elysionin tuli

  Elysium Fire
  Suom. Hannu Tervaharju. Like

  Tuoreella Elysionin tuli -romaanilla scifi-tykki Alastair Reynolds palaa Ilmestysten avaruus -sarjansa maisemiin. Teoksen päähenkilö on Prefekti-romaanista (3/09) tuttu suurprefekti Tom Dreyfus. Elysionin tuli on kuitenkin itsenäinen teos, jonka voi lukea tietämättä aiemmista kirjoista mitään.

 • Sarjakuva-arvostelut

  Body: 

  Preacher

  "Jokainen vihaa lietsova mulkku, joka pitää itseään muita parempana vain ihonvärinsä takia, saa puolestani suksia vittuun."

  Populaarikulttuurikuvastosta kumpuava myyttinen Amerikka on aina ollut oleellinen osa Garth Ennisin ja Steve Dillonin Preacher-sarjakuvaa. Jatkumon viidennessä kirjassa (RW) tämä näkyy erityisen selvästi.

 • Dvd-arvostelut

  Body: 

  Fear Chamber
  aka La cámara del terror
  (USA-versio)

  Onko Fear Chamber (1968) Boris Karloffin uran hienoin hetki? No ei, mutta yksi viimeisimmistä se kyllä on. Tarkemmin on paha sanoa, sillä Jack Hill ja Juan Ibáñez filmasivat 1960-luvun lopulla Meksikossa yhteen putkeen neljä halpista, joita kaikkia myydään Karloffin nimellä. Ne kolme muuta ovat House of Evil (Serenata macabra), Isle of the Snake People (La muerte viviente) ja The Incredible Invasion (Invasión siniestra).

 • Kari Sihvonen: Syntax Terror -näytesivu

 • Rakkautta & Anarkiaa -raportti

  Body: 

  Rakkautta & Anarkiaa 2018
  Elämää, propagandaa ja animaatioita

  Taas se tuli ja taas se tappoi. Istumalihakset ainakin. Ne näet joutuivat kovalle koetukselle, kun Rakkautta & Anarkiaa -filmifestivaali vyöryi syyskuun lopussa Helsingin elokuvateattereihin. Tarjolla oli rutkat annokset pitkiä ja lyhyitä leffahelmiä maailman joka kolkalta – sekä kaikista mahdollisista ja mahdottomista aihepiireistä.

 • Elokuva-arvostelut

  Body: 

  Venom

  Venom-leffa tarjosi Marvelille kullanarvoisen mahdollisuuden toisintaa Deadpoolin menestystarina. Jostain käsittämättömästä syystä tähän tilaisuuteen ei kuitenkaan tartuttu. Niinpä Ruben Fleischerin ohjaamasta leffasta löytyy hyvää huulenheittoa vain trailerin verran. Muuten tarvotaan pitkäpiimäisessä vatkulissa.