Uutiskuvat

Tulleet sarjikset

DC. Vertigolta on nyt nähty kaksi ensimmäistä numeroa Mike "Lucifer" Careyn käsikirjoittamaa ja Jockin piirtämää Fakeria. Alku on ihan kutkuttava.

Sarja kertoo college-kaveruksista, joille hauskanpito, elämäntuska ja valehtelu eivät ole vieraita asioita. Jo heti kärkeen tapaamme Jessie-tytön, joka houkuttelee naimisissa olevan professorin seksileikkeihin vain kiristääkseen tältä rahaa. Asiat saavat käänteen oudompaan, kun porukka vetää bileissä tripit kokeellisella nestekidejuomalla. Yksi pojista saa huomata kadonneensa täysin collegen tiedostoista, toisella on muistissaan aukkoja ja kolmas yrittää itsemurhaa.

Vastustamaton pyörre imee tarinaa yhä kummallisempiin ulottuvuuksiin, mutta pitäytyy aidonoloisessa henkilökuvauksessa. Kaiken keskipisteessä ovat eksistentiaaliset ongelmat, käytöstä ohjaavat pakkomielteet sekä ne pienet ja suuret sumutukset, joilla ihmiset peittävät todellisen minänsä. Mielenkiintoista.

The Programmen (Wildstorm) ensi numero tarttuu lujaa kraivelista ja vetää mukaansa. Peter Milliganin tarinassa liikutaan niin toisen maailmansodan viime hetkissä kuin nykypäivän Yhdysvalloissa ja "Talibstanissa". Keskeisissä osissa ovat saksalaista sankaria kehittänyt tohtori, vanhaa neuvostoliittolaisteknologiaa edustava superhahmo sekä seksuaalisista ongelmista kärsivä jenkkibaarimikko. Asiaankuuluvasti Yhdysvaltain presidentti kuvataan raamattuun tukeutuvaksi ääliöksi.

Näistä aineksista saisi helposti aikaiseksi köyhän huumorin puolelle kallistuvaa vääntöä. Mutta tällä kertaa aihetta lähestytään ihastuttavan tosissaan sekä tapahtumien arvoituksellisuutta korostaen. Tavoitetta avittaa huomattavasti C. P. Smithin realistinen, varjoja korostava piirros sekä Jonny Renchin tunnelmia soitteleva väritys.

PALJON LISÄÄ KIRJA-, SARJAKUVA- JA ELOKUVAUUTISIA TÄHTIVAELTAJA 3/07:ssä.