Alkukuvat

Turun heinäkuinen Finncon-Animecon 2011 lähestyy pikajunan lailla. Festivaalia ei kannata jättää väliin mistään hinnasta, sillä kyseessä lienee vihoviimeinen kerta, kun Finncon ja Animecon järjestetään rinnakkain. Lisäksi massiivisen ilmaistapahtuman kirjailijavieraina paistattelevat huisin kivat Nalo Hopkinson ja Richard Morgan.
 
Ja kuinka ollakaan, juuri nyt käsissä pitelemästäsi lehdestä löytyy niin Hopkinsonin tuotantoa esittelevä artikkeli kuin hänen haastattelunsakin. Pakettia täydentää vielä hikisen helteinen novellisuomennos. Ota ne kaikki haltuun ennen Finnconiin suuntaamista.
 
 

Animeconin kunniaksi mukana on myös hulppea artikkeli laatumangan tuoreimmista helmistä. Puhumattakaan dvd-palstasta, jossa keskitytään japanilaisiin elokuviin.
 
Huh-hah-hei, ja sakea pullo!
 
Jos vanhat merkit pitävät paikkansa, niin Finnconissa myydään loppuun useampikin vähissä oleva Tähtivaeltaja. Niinpä sivuilla 96-99 esiteltyjä tarjouspaketteja ja irtonumeroita kannattaa tilata pikaiseen varmistaakseen, että halutut lehdet ovat yhä saatavilla.
 
Jopa avaruusmuukalaiset tietävät kertoa, että Jupiterin kaasupilviin kuvioitujen totuuksien mukaisesti Helsingin SF Seuran perinteikäs Suomenlinnan kesäretki järjestetään aina ja iankaikkisesti kaksi viikkoa juhannuksen jälkeen. Tänä vuonna tuo pyhä hetki koittaa lauantaina 9. heinäkuuta, jolloin maailmankaikkeuden joka ikinen kynnelle kykenevä scifisti suuntaa kohti linnoitussaaren aurinkoisia niittyjä.
 
Saavu siis ravintola Walhallan lähistölle joskus puolen päivän jälkeen. Mukaan tarvitset vain omat eväät, hyvät tavat sekä tieteiskirjallisen mielen. Poistuminen suoritetaan mieluiten omin jaloin päivän kääntyessä yöksi.
 
Skiense fäktiööön!
 
Tiedeuutisissa tänään: "Tutkimus havaitsee, miten tupakointi auttaa ihmisiä pitämään pois niitä ylimääräisiä puntaa. Tupakoitsijat ovat yleensä hieman ohuempia kuin tupakoimattomilla, ja että tupakoija lopettaa taipumus lihoa. Kirjoittajat uskovat tämän löydön pitäisi johtaa parempaan ruokavalioon huumeita."
 
Chains, skulls and dead man's toilet!