DVD-kuvat

Dr. Horrible's Sing-Along Blog
(USA-versio)

Dr. Horrible's Sing-Along Blog ei ole millään muotoa tyypillinen leffatuotanto. Kyseessä on näet Joss "Buffy" Whedonin, tämän Zack- ja Jed-veljen sekä Jedin tyttöystävä Maurissa Tancharoenin kirjoittama kolminäytöksinen musikaali, jonka tiimi työsti Hollywoodin käsikirjoittajien lakon aikana. Edullisena indie-tuotantona toteutettu, mutta tutuilla näyttelijätähdillä ladattu 43 minuuttinen kokonaisuus pistettiin valmistuttuaan ilmaiseen nettilevitykseen, ja se sai osakseen innostuneen vastaanoton. Nyt käsittelyssä oleva dvd-versio ilmestyi puoli vuotta myöhemmin, vuoden 2008 joulukuussa.

Supersankari-ilmiöllä leikittelevän tarinan pääosassa häärii Neil Patrick Harrisin esittämä tohtori Kauhea, joka on omien sanojensa mukaan väitellyt tohtoriksi kauheudesta. Tämä yritteliäs superroisto pitää netissä live-blogia, jossa kertoilee suunnitelmistaan sekä vastailee katsojien lähettämiin sähköposteihin. Miehen suurin toive on päästä jäseneksi kuuluisan Bad Horsen johtamaan Pahojen Pahisten Liigaan. Hullun professorin pahaenteisesti hohottava naurukin on jo valmiiksi harjoiteltu. Ja onhan hänellä ihka aito apurikin, nimeltään Moist (Simon Helberg), jonka superkykynä on tosin vain äärimmäisen märkä hikoilu.

"The world is a mess and I just need to rule it."

Tri Kauhea on rakastunut onnettomasti itsepalvelupesulassa näkemäänsä Penny-tyttöön (Felicia Day). Uskaltaakseen lähestyä naista mies on paraikaa kehittämässä ajan seisauttavaa Pysäytyssädeasetta - ehkäpä hän se avulla ehtisi miettiä, mitä sanoa Pennylle. Paha vain, että suunnitelmat kaatuvat useimmiten sankarillisen Kapteeni Vasaran (Nathan Fillion) väliintuloon. Tämä kun seuraa tohtorin blogia ja tietää aina saapua paikalle, kun on tarvis. Ylimielisenä naistennaurattajana Kapteeni myös iskee silmänsä Pennyyn ihan vain Kauhean kiusaksi.

"This is so nice, I just might sleep with the same girl twice. They say it's better the second time. They say you get to do the weird stuff."

Kapteeni tekee kaikkea kilttiä liehitelläkseen Pennyä. Hän mm. ryhtyy köyhien ystäväksi ja auttaa naista perustamaan uuden palvelutalon asunnottomille. Sen avajaisissa koko kansan idoli julistaa, kuinka hyvä päivä tänään on olla asunnoton.

"I’m poverty’s new sheriff and I’m bashing in the slums. A hero doesn’t care if you’re a bunch of scary alcoholic bums."

Tohtori Kauhealla ei muutenkaan mene kovin hyvin, sillä Bad Horse vastaa kieltävästi hänen jäsenhakemukseensa. Pahojen Pahisten Liigaan päästäkseen pitäisi olla näyttävämpiä rikoksia vyön alla. Ilkeän Hepan kirjeiden ja puheluiden sisältö muuten esitetään aina kolmen cowboy-asuisen laulajan toimesta – osasyynä tähän saattaa olla lopun paljastus, jossa Bad Horse todellakin osoittautuu hevoseksi. Liigan muina konnina häärivät sitten mm. Kuollut Bowie sekä Väärä Thomas Jefferson.

Halpisstatuksestaan huolimatta Dr. Horrible's Sing-Along Blog sekä näyttää että kuulostaa kivalta, sillä ovathan kaikki sen tekijät ammattilaisia. Sävellykset nyt eivät sinällään ole kovin kummoisia, mutta onneksi sanoitukset ovat sitten sitäkin vinkeämpiä.

"Penny will see the evil me. Not a joke, not a dork, not a failure. And she may cry but her tears will dry, when I hand her the keys to a shiny new Australia."

Jehnaa! Eli velmun naljaileva kokemus, jonka katsastaa mieluusti useammankin kerran.

    Leffa    ••••
    Kuva    ••••
    Lisät    ••••

Korvaukseksi siitä, että itse leffa on lyhyt, levylle on pakattu yllättävänkin paljon bonusmateriaaleja. Niistä hervottomin on laulettu kommenttiraita, joka tottelee nimeä Commentary! The Musical. Tämän oheen tarjolla on myös perinteisempi tekijöiden kommenttiraita.

Kolmeen osaan jakautuvassa, 20-minuuttisessa tekodokussa käsitellään niin filmin kuin musiikinkin syntyä sekä julkaisun saamaa vastaanottoa.

Parasta A-luokkaa edustavat kymmenen fanien tekemää videota, joilla erikoiset superroistot hakevat Pahojen Pahisten Liigan jäsenyyttä. Puolituntiseen rupeamaan mahtuu niin brittiläistä lordia, muppet-pappia, zombie-prinsessaa kuin maailmanvaltaa havitteleva pöydänjalkakin. Useimmat heistä ovat myös ottaneet mallia elokuvasta esittämällä anomuksensa laulun muodossa! "I'm smarter than you, uu-uu-uu!"

"I just wanna unleash the hordes of undead on the unsuspecting public."

TONI JERRMANIN DVD-ARVOSTELUT JATKUVAT TÄHTIVAELTAJA 2/09:ssä. Mukana mm. Repo! The Genetic Opera, Golden Temple Amazons, Black Lagoon, The Guard from Underground, Teeth, Otis, Nothing Underneath, Mutant Chronicles, BloodRayne 2: Deliverance sekä Resident Evil: Degeneration.