Pääkirjoitus

Tuliapinan ja timanttikoirien vuosi on täällä. Tähtipöly leijuu avaruudesta ja Marsin hämähäkit saapuvat. Pataässä lyödään pöytään.

Tämän kunniaksi vuoden ensimmäisen Tähtivaeltajan laittaa liikkeelle surrealistisista tarinoistaan tutun Jyrki Vainosen haastattelu. Siinä kirjailijatähti kertoo uransa kivikkoisista alkumetreistä, teostensa piilotajunnasta ammentavista mytologioista sekä tekstien tulkinnasta. "Kun kohtaus tuli minusta ulos, olin yltä päältä hiessä."

Kotimaisista kirjailijoista esillä on myös Leena Likitalo. Writers of the Future -kisassa menestynyt Likitalo on saanut myytyä useita tarinoita englanninkielisille spefi-markkinoille. Tähtivaeltajan lukijoille hän esittäytyy Minun henkeni, hänen näköisyytensä -novellin kautta.

Tarina se on raapalekin. Niinpä ryhdymme tarjoamaan vinkeinä välipaloina Shimo Suntilan kirjoittamia raapaleita. Shimon sataset -palstat löytyvät tällä kertaa sivuilta 6 ja 30.

Perinteiseen tapaan vuoden alussa katse kääntyy sarjakuviin. Tarjolla on sekä mittava katsaus tärkeimpiin uusiin yhdysvaltalaissarjakuviin että ehtaa kotimaista kuvataidetta.

Miha Rinteen D'Moleykissa jännitys tiivistyy, kun juonikuvio lähestyy huipennustaan. Lisäksi vuosilta 2005 ja 2006 tuttu Kersantti Napalm palaa kuvioihin. Tulisieluisen supermutantin seikkailuja nähdään lehden sivuilla myös tulevissa numeroissa.

Sarjakuvapuolen ykköskaappaus on Hannu Kesolan käsikirjoittama ja saksalaisen Steven Bagatzkyn taiteilema …Joka viimeksi nauraa. Se on julkaistu alunperin amerikkalaisen Heavy Metal -lehden numerossa 274. Kyseessä lienee ensimmäinen kerta, kun suomalainen sarjakuvantekijä on saanut työnsä legendaarisen lehden sivuille.

Kesola on ollut muutenkin ahkera, ja häneltä on ilmestymässä Yhdysvalloissa useita ulkomaisten kuvittajien viimeistelemiä pitkiä sarjoja. Tuloillaan ovat mm. motoristisarjakuva Steel Knights, kauhutarina Cursed Land, scifi-trippi The Hunt sekä Harry Whittingtonin noir-dekkariin pohjautuva A Night for Screaming. Hurjaa menoa!

Jo pari vuotta dvd-palstalla pyörinyt arvostelusetti, jossa on tarkoitus esitellä 20 parasta klassista Doctor Who -jaksoa, on edennyt hitaanlaisesti. Tähän mennessä on ehditty käsitellä vasta episodit Spearhead from Space (4/13), Genesis of the Daleks (1/14), Tomb of the Cyberman (1/15) ja The Robots of Death (s. 55). Tulevaisuudessa koitamme vyöryttää arvioita esiin entistä kiihkeämpään tahtiin.

Tämän lehden välistä löytyy Helsingin Science Fiction Seuran jäsenkortti vuodelle 2016. Voit ryhtyä hyödyntämään kortin tarjoamia etuja, kun olet kirjoittanut siihen nimesi ja viisimerkkisen jäsennumerosi (löytyy takakannen osoitekentästä). Lue tiedot jäsenalennuksista sivulta 99.

Ja sitten ei muuta kuin vauhdilla Urhon karhunpeijaisiin!