• Pääkirjoitus

  Body: 

  Tuliapinan ja timanttikoirien vuosi on täällä. Tähtipöly leijuu avaruudesta ja Marsin hämähäkit saapuvat. Pataässä lyödään pöytään.

  Tämän kunniaksi vuoden ensimmäisen Tähtivaeltajan laittaa liikkeelle surrealistisista tarinoistaan tutun Jyrki Vainosen haastattelu. Siinä kirjailijatähti kertoo uransa kivikkoisista alkumetreistä, teostensa piilotajunnasta ammentavista mytologioista sekä tekstien tulkinnasta. "Kun kohtaus tuli minusta ulos, olin yltä päältä hiessä."

 • Sisällysluettelo

 • Jyrki Vainonen - Unenomaisten näkyjen kirjaaja

  Body: 

  Jyrki Vainonen
  Unenomaisten näkyjen kirjaaja

 • Kirja-arvostelut

  Body: 

  Hugh Howey
  Kohtalo

  Dust
  Suom. Einari Aaltonen. Like

  Hugh Howeyn Siilo-trilogia käynnistyi vahvasti (4/13), mutta otti selvää takapakkia paikoillaan junnaavassa kakkoskirjassa (1/15). Sarjan päätösosa, Kohtalo, korjaa tämän erheen. Jännittäväksi tiivistetty tarina etenee vauhdikkaasti eikä päästä henkilöhahmojaan helpolla.

  Romaanin tapahtumat keskittyvät kahden naisen ympärille. He pyristelevät irti ulkoa annetusta kohtalostaan.

 • Sarjakuva-arvostelut

  Body: 

  Mahtava Thor

  "Tutiskoon pahuus! Varokoot viholliset! Me iskemme Maan ja ikuisen valtakunnan puolesta!"

  Elokuvasuosion vanavedessä suomeksi on saatu lähes 300-sivuinen paketti ukkosen jumalan klassisia seikkailuja. Mahtava Thor -kirja (Egmont) sulkee syleilyynsä 13 numeroa itsensä Stan Leen ja Jack Kirbyn luomia huikeita tarinoita 1960-luvun lopulta. Salamat räiskyvät ja myrsky pauhaa, kun Mjölnir-vasara soittaa kosmista sinfoniaa!

 • Dvd-arvostelut

  Body: 

  The Strange Colour of Your Body's Tears
  aka L'étrange couleur des larmes de ton corps
  (UK-versio)

  Aina väliin sitä törmää elokuviin, jotka jättävät jälkeensä sekä hämmennyksen että ihastuksen. Hélène Cattetin ja Bruno Forzanin ohjaama The Strange Colour of Your Body's Tears (2013) on tästä malliesimerkki. Giallo-elementtejä ja taide-estetiikkaa sekoittava filmi on tarinaltaan täysin hämärä mutta kuvastoltaan huumaavan vangitseva – kuin vapaana laukkaava psykedeelinen trippi tai surrealistinen painajainen.

 • Sarjakuvavuosi 2015 Amerikassa

  Body: 

  Sarjakuvavuosi 2015 Amerikassa

  Sarjakuva on huikea visuaalinen taidemuoto, vahva kuin trinidadilainen turkinpippuri. Monimuotoinen, fantastinen ja ilmaisuvoimainen.

 • Elokuva-arvostelut

  Body: 

  Anomalisa

  Käsikirjoittajana kunnostautuneen Charlie Kaufmanin filmografiaan lukeutuu monia eriskummallisia helmiä, kuten elokuvat Being John Malkovich (1999), Eternal Sunshine of the Spotless Mind (2004) ja Synecdoche, New York (2008). Samalla omintakeisella linjalla jatkaa Kaufmanin ja Duke Johnsonin ohjaama Anomalisa.

  Jo filmin lähtökohta niksauttaa mielen raiteiltaan. Kyseessä on hyvinkin arkinen tarina, joka on kuitenkin toteutettu poikkeuksellisella tavalla: reaalimaailmaa toisintavana stop motion -animaationa.

 • Näyte ...Joka viimeksi nauraa -sarjakuvasta

 • Näyte Sarjakuvavuosi-taitosta