• Pääkirjoitus

  Body: 

  The Lords of the New Church, Philip K. Dick, Ziggy Stardust.

  Aika rientää villiä laukkaa jopa ilman Tardista. Niinpä tämän lehden myötä minulla tulee täyteen 30 vuotta Tähtivaeltajan päätoimittajana.

  Moinen saavutus ei edes pälkähtänyt päähäni hakatessani kasaan numeron 2/84 pääkirjoitusta. Onneksi suurin osa maailmaan saatetusta 120 lehdestä on sellaisia, joista voi yhä olla ylpeä. Kiitos tästä kuuluu pitkälti supermainiolle avustajakaartille, jonka kanssa on ilo tehdä töitä.

 • Sisällysluettelo

 • Andrzej Sapkowski - Puolalaista magiaa

  Body: 

  Andrzej Sapkowski
  Puolalaista magiaa

     
  Jos erehtyi vuonna 2008 kysymään, kuka on Andrzej Sapkowski (s. 1948), sai luultavasti osakseen arvailuja puolalaisesta taide-elokuvien ohjaajasta. Miehen kirjoja oli kuitenkin jo tuolloin myyty miljoonia kappaleita ympäri Eurooppaa.

 • Kirja-arviot

  Body: 

  Anne Leinonen
  Ilottomien ihmisten kylä

  WSOY

  Surrealistisen Viivamaalari-kirjan jälkeen Anne Leinosen uusin romaani, Ilottomien ihmisten kylä, pitää jalat tukevasti maassa. Teos perustuu Portissa 2/02 julkaistuun samannimiseen novelliin, mutta toimii mainiosti myös omillaan.

 • Sarjakuva-arviot

  Body: 

  Nemo: Jääsydän (Egmont) on Alan Mooren ja Kevin O'Neillin luoman herrasmiesten liigan kerrassaan merkillinen spinoff. Sen pääosassa seilaa kapteeni Nemon tytär, Janni Dakkar.

  Kuuluisan isänsä varjossa kasvanut piraattiprinsessa halajaa elämälleen uutta sisältöä. Seikkailun, joka ylittäisi jopa hänen isänsä saavutukset. Niinpä hän pakkaa kimpsunsa ja kampsunsa ja suuntaa pahamaineisella Nautiluksella kohti etelänavan mystisiä jäätiköitä.

 • DVD-arviot

  Body: 

  The Son of Kong
  - King Kongin poika

  (Suomi-versio)

 • Suzanne van Rooyen - Mikä tekee meistä ihmisiä?

  Body: 

  Suzanne van Rooyen
  Mikä tekee meistä ihmisiä?

  Suzanne van Rooyen (s. 1986) kuvailee itseään tatuoiduksi maapähkinävoiaddiktiksi. Hän on kotoisin Johannesburgista, Etelä-Afrikasta, mutta rakkaus suomalaiseen metallimusiikkiin toi hänet Suomeen ja Helsinkiin.

 • Keinomaailman reunalla

  Body: 

  Tietokonepelejä väitetään usein väkivaltaisiksi. Syyte ei ole täysin tuulesta temmattu. Varsinkin scifi-, fantasia- ja kauhupeleissä tekijöiden luovuus tuntuu kiteytyvän siihen, kuinka monta erilaista pyssyä ja eksoottista ammusta he kykenevät keksimään. Ennätystä pitänee hallussaan Gearbox-firman Borderlands, jonka kehittäjät ylpeilevät sillä, että pelistä löytyy yli 17 miljoonaa erilaista tuliasetta.

  Onneksi säännöstä on olemassa myös poikkeuksia. Kuten Valve-korporaation kehittämä ja Electronic Artsin jakelema Portal.

 • Elokuva-arviot

  Body: 

  Godzilla 3D

  Godzilla on hirviöiden kuningas. Senhän tietää takapihan taunokin. Tämä ei kuitenkaan tarkoita sitä, että jenkit osaisivat leipoa hahmon ympärille toimivan elokuvan.

  Minibudjetilla filmattu Monsters (TV 3/10) antoi olettaa, että brittiohjaaja Gareth Edwards saattaisi tulevaisuudessa taipua vaikka kuinka hienoihin projekteihin. Godzilla ei näitä lupauksia kuitenkaan lunasta. Siinä kun on hylätty ajatus tarinasta elokuvan kantavana voimana. Tilalle tarjotaan pelkkää päämäärätöntä haahuilua.

 • Andrzej Sapkowski -artikkeli - Taittonäyte

 • DVD-arviot - Taittonäyte