DVD-kuvat

Evils of the Night
(USA-versio)

Tobe Hooperin heikkolahjaisen Eaten Alive -leffan (1977) käsikirjoittaja- ja tuottajaportaaseen kuulunut Mardi Rustam rustasi vuonna 1985 ihan ikioman elokuvan nimeltään Evils of the Night. Muutaman suhteellisen nimekkään eläkeläisnäyttelijän läsnäolosta huolimatta kyseessä on hullun lailla kaakattava kalkkuna, jota katsoessa on räkänauruilta vaikea välttyä.

Kuten jo dvd:n vinkeä kansi paljastaa, juonen kuppaussarvina esiintyvät ufo-muukalaiset ovat saapuneet Maapallolle imuttamaan teinien verta. Se kun takaa heille satojen vuosien mittaisen elinkaaren. Käytännössä näitä hopeisiin univormuihin, olkasiivekkeisiin ja pystykauluksiin sonnustautuneita "vampyyreitä" ei itse leffassa kuitenkaan liiemmälti nähdä. Mitä ilmeisimmin heidän pomoaan näyttelevä kahdeksankymppinen John Carradine ei tässä vaiheessa enää kauheasti jaksanut pysyä pystyssä eikä hänen apuriaan esittävä Julie "Catwoman" Newmar muuten vain viihtynyt kuvauspaikalla - mikä on vähintäänkin ymmärrettävää.

Suurin osa alkuelokuvasta koostuukin siitä, kun bimbot teinit kikattelevat uimarannalla ja nuotion ääressä. Yleisön nautinnon maksimoimiseksi keskustelut pyörivät lähinnä vonkaamisen ympärillä, bikinien yläosat lentävät tämän tästä mäkeen ja kaikenlaista kähmintää harrastetaan yhtenään - toki aina niin, että jos ja kun yhdyntään asti päästään, on pariskunnan miespuolisella yksilöllä yhä housut jalassaan. Näyttelijäkaartin nimekkäin paljastelija on kovalla pornolla maineeseen noussut Amber Lynn.

Kauhun suuntaista jännitystä juoneen pyritään luomaan autokorjaamossa työskentelevän vanhuskaksikon (Aldo Ray & Nevilla Brand) kautta. Nämä hiiviskelevät yössä ja kaappailevat teinejä muukalaisten veripankeiksi. Palkollisiksi he ovat aikamoisen onnettomia, sillä joka toinen uhri pääsee heiltä jossain välissä karkuteille. Tästä syntyvää ääpylää takaa-ajokuviota toistetaan sitten yhtenään, jotta elokuva saadaan venytettyä 84-minuutin mittaansa.

Yleisestä hidastelusta käy hyvänä esimerkkinä kohtaus, jossa vipelletään loputtomiin ympäri pientä kellaria, kun yksi rintava teinityttö pääsee irti kahleistaan. Onneksi moinen meno sentään päätetään tuhdilla poranterällä!

Evils of the Nightin herkullisen hölmöstä juonikuviosta ja vielä kökömmästä dialogista irtoaa riittoisasti hupia. Kuinka kummassa avaruusvampyyrit ovat voineet saada käyttöönsä kokonaisen sairaalan ilman, että kukaan ihmettelee asiaa?! Olivatko 1980-luvun permikset ja asusteet todella noin mauttomia?! Mistä muropaketista saa vihreillä kivillä koristellun legopalikkasormuksen, joka toimii sekä kännykkänä että laseraseena!?

Nautittavan naurettavaa eksploitaatioroskaa koko rahan edestä!

    Leffa    • tai •••••
    Kuva    ••
    Lisät    •

Viisi traileria ja neljä näytettä mainosjulisteista.

TONI JERRMANIN DVD-ARVOSTELUT JATKUVAT TÄHTIVAELTAJA 4/09:ssä. MUKANA Z.P.G. - Zero Population Growth, The Gene Generation, The Frightened Woman, Death Ship, Vampire Ecstasy, Last of the Living ja The Thief of Bagdad.