Uutiskuvat

Tulleet sarjakuvat

DC. Vertigolta on nyt käynnistynyt kaksikin uutta jatkuvajuonista lehteä. Näistä se mielenkiintoisempi on Books of Magickin omaperäinen uudelleenlämmittely, jota myös Neil Gaiman on ollut ideoimassa. Life During Wartime -alaotsikolla kulkevan lehden lopullisesta toteutuksesta vastaavat kuitenkin Si Spencer ja Dean Ormston.

Unohda kaikki, mitä olet aiemmin tiennyt Timothy Hunterin maailmasta. Tämä sarja tapahtuu aivan toisessa todellisuudessa - tai oikeastaan jopa kahdessa. Tim elää tavallista nuoren aikuisen elämää pubeineen, huumeineen ja tyttöineen. Lontoossa, jossa sanaa ”taikuus” ei edes tunneta. Toisaalla John Constantine punoo juoniaan piiritetyssä Krakowassa ja pitää yhteyttä Jerusalemiin, jossa Zatanna kerää salaperäisiä avaimia. Käynnissä on sota, jossa taikuus, demonit ja hirviöt näyttelevät keskeistä osaa. Kuten myös usko ja pelko, joka kohdistuu kaikkivoipaan Hunteriin.

Life During Wartime on tummanpuhuvaa fantasiaa, jossa kuolema ja mielikuvitukselliset olennot kutovat dystopistista tarinaa. Rikkaudellaan ja erilaisuudellaan se kiehtoo pauloihinsa, mutta vaatii myös lukijalta äärimmäistä keskittymistä. Tästä on hyvä jatkaa.

Hieman heikommin on lähtenyt liikkeelle Jonathan Vankinin & Leigh Gallagherin Witching, yritys tuoda vanhaan noitakolmikkokonseptiin modernia asennetta. Se kun tuntuu ensimmäisten numeroiden perusteella tarkoittavan nuorison kosiskelua goottirocktähtösillä, teiniangstilla sekä scifi-mausteisella magiaväännöllä. Puhumattakaan niistä mukamas hauskoista satiirin kukkasista, jotka helppoudessaan lähinnä hävettävät. Kyllä tosiaan naurattaa makeasti, kun musta luksusmessu koostuukin osallistujiensa ihmetykseksi alastoman hourupäävelhon masturbaatioesityksestä, hah hah...

Grant Morrison se jaksaa pukata ulos tuoreita minisarjoja. Heti Seaguyn perässä kauppoihin on rientänyt Frank Quitelyn taiteilema We3. Sen pääosassa riehuvat uudet ihmisen parhaat ystävät eli sotatoimiin täysin varustellut biomodifioidut eläinandroidit, kissa, koira ja kani. Kun nämä raskaasti aseistetut ja panssaroidut lemmikit pääsevät vauhtiin, jää terroristeista jäljelle pelkkää reikäjuustoa. Nyt ase-elukat on kuitenkin päätetty lopettaa, joten hellyttävien hahmojen ainoa mahdollisuus on paeta paikalta. ”We3 no home now.” Herkkää!

LISÄÄ SARJAKUVA-, ELOKUVA- JA TIETEISKIRJALLISUUSUUTISIA TÄHTIVAELTAJA 3/04:ssä.