Uutiskuvat

Scifi-festivaaleja

Tänä vuonna scifi-tapahtumia putoilee eteen niin runsaasti, että niissä kaikissa käyminen vaatii jo paksua lompakkoa ja muutamaa apukloonia.

5.5. Tähtivaeltaja-päivä. Tähtivaeltaja-lehden 25-vuotisjuhlan ja Helsingin Yliopiston SF Klubin 20. syntymäpäivän kunniaksi Tähtivaeltaja-päivä koittaa jo neljättä kertaa. Paikkana vanha tuttu Dubrovnik Lounge & Lobby Helsingin keskustassa (Eerikinkatu 11) ja kunniavieraana Christopher Priest (ks. TV 4/04)! Lisätietoja sivulla 6 ja osoitteessa http://www.tahtivaeltaja.com


17.-20.5. Åcon. Vielä mahdut mukaan Maarianhaminassa, Ahvenanmaalla järjestettävään hotelli-coniin - mutta vain jos toimit nopeasti! Englanninkielisen Åconin kunniavieraana paistattelee Hal Duncan ja järjestelyistä vastaavat mm. Jukka Halme, Ben Roimola ja Tero Ykspetäjä. Tapahtuma on maksullinen (20 euroa per naama), ja areenana toimii hotelli Adlon, jossa on tarjolla edullinen yöpymismahdollisuus. http://acon.wordpress.com

7.7. Helsingin SF Seuran perinteinen kesäretki Suomenlinnan aurinkoisille niityille järjestetään aina kaksi viikkoa juhannuksen jälkeen. Vapaamuotoinen tilaisuus alkaa puolenpäivän tienoilla, jolloin kaikki kynnelle kykenevät olkoot tervetulleita pitämään scifi-kivaa.

14.-15.7. Finncon 07. Vuoden suurin kotimainen sf-coni valtaa Jyväskylän. Kunniavieraita riittää vaikka muille jakaa: Ellen Datlow, Joe Haldeman, Gay Haldeman, Elizabeth Hand, Cheryl Morgan ja Ben Roimola. Varaa hotellihuone heti! Samassa yhteydessä myös Animecon. http://www.finncon.org

30.8.-3.9. Nippon 2007. Kaikkien aikojen ensimmäinen Japanissa järjestettävä Worldcon hullaannuttaa Yokohaman. Tämä on ainutlaatuinen tilaisuus, jota ei sovi missata! Tosin rahaa palaa niin osallistumismaksuun (nyt 186 e), matkaan kuin majoitukseenkin... http://www.nippon2007.org

21.-23.9. Eurocon 2007. Eurooppalaiset scifi-fanit kokoontuvat tänä vuonna Kööpenhaminaan. Kunniavieraina mm. Tähtivaeltajastakin tutut nimet Stephen Baxter ja Zoran Zivkovic. Tapahtuma on kiitettävän halpa eli sisään pääsee 22,50 eurolla etukäteen maksettuna. http://www.eurocon2007.dk

Ja näiden päällehän tulevat elokuusta eteenpäin mm. Ropecon, Sarjakuvafestivaalit, Espoo Ciné, Rakkautta & Anarkiaa sekä useat kirjamessut.

Muista myös Helsingin scifi-mafia! Joka toinen torstai täysi-ikäiset alan harrastajat suuntaavat illaksi ravintola St. Urho’s Pubiin (Museokatu 10) tapaamaan muita saman henkisiä ihmisiä. Sekä ottamaan osaa säkenöivän älyvapaisiin keskusteluihin. Tule paikalle 12.4., 26.4., 10.5., 24.5. etc.


Suomalaiset ulkomailla

Leena Krohnia käännetään vähän joka toiselle kielelle.

Pereat mundus julkaistaan keväällä 2008 Yhdysvalloissa ja samoihin aikoihin päivänvalon näkee myös Ann & Jeff VanderMeerin toimittama The New Weird -novelliantologia. Siinä Krohnin seurassa paistattelevat mm. China Miéville, Jeffrey Ford, Michael Moorcock ja Kathe Koja.

Lisäksi Krohnin Mehiläispaviljonki on myyty Ruotsiin ja Unelmakuolema Italiaan sekä Liettuaan. Puolaksi kääntyvät Tainaron ja Ihmisen vaatteissa, venäjäksi puolestaan Sfinksi vai robotti ja Ihmisen vaatteissa.

Johanna Sinisalon tuorein romaani Lasisilmä on ostettu jo Englantiin ja Saksaan. Mainittakoon myös, että Sinisalon toimittama The Dedalus Book of Finnish Fantasy on päässyt Locus-lehden suositeltavien novelliantologioiden arvokkaaseen joukkoon.

Elokuvapuolella jyllää helsinkiläinen Blood Ceremony Films -poppoo. He ovat nyt tehneet uraauurtavan sopimuksen leffojensa levittämisestä englantilaisen Redemption Filmsin kanssa. Eli jo tänä vuonna maailmalle sikiävät dvd-muodossa ja Redemption-kuosissa sellaiset Tähtivaeltajan lukijoillekin tutut elokuvat kuin Desire of the Innocent Blood (2/02), Rites of Blood (4/04) ja Succubus (3/06).

Teatterielokuvat

Alustavia ensi-ilta-aikoja.

6.4. 300. Frank Millerin huikeaan sarjakuvaan pohjautuva näyttävä elokuva on arvosteltu sivulla 93. Egmont muuten julkaisee Millerin alkuperäisen 300-albumin suomeksi kovakantisena versiona huhtikuussa!!!

13.4. Inland Empire. David Lynchin kolmituntinen uutuus uppoaa syvemmälle outouksien syövereihin kuin hänen aiemmat mestraiteoksensa Lost Highway ja Mulholland Drive.

20.4. Sunshine. Tsekkaa Danny Boylen scifi-trillerin esittely sivulta 94.

27.4. Next. Tulikallo Nicolas Cage näkee tulevaan Lee Tamahorin ohjaamassa Philip K. Dick -adaptaatiossa. Leffa tosin pohjautuu The Golden Man -novelliin hyvin hatarasti.

4.5. Spider-Man 3. Hämähäkkimies heilahtaa jo kolmatta kertaa Sam Raimin verkkoon. Mukana myös Hiekkamies ja muita sarjakuvista tuttuja kasvoja.

18.5. Hills Have Eyes II. Musiikkivideo-ohjaaja Martin Weiszin haltuun on uskottu jatko-osa vuoden takaiselle tylsälle kauhukierrätykselle.

1.6. Death Proof. 1970-luvun kovaksikeitettyjä eksploitaatioleffoja varioiva Quentin Tarantino -pätkä kertoo stunt-ajajasta (Kurt Russell), joka murhaa ihmisiä autollaan. Jehnaa!

8.6. Messengers. Hongkong-ohjaajat Danny & Oxide Pang ovat nyt siirtyneet Amerikkaan kertomaan lapsilla maustettuja kummitustarinoitaan.

PALJON LISÄÄ KIRJA-, SARJAKUVA- JA ELOKUVAUUTISIA TÄHTIVAELTAJA 1/07:ssä.