Uutiskuvat

Suomenlinnan kesäretki

Ikiaikaisten lakien mukaan Helsingin SF Seuran kesäretki Suomenlinnan aurinkoisille niityille on järjestetty aina kaksi viikkoa juhannuksen jälkeen. Tänä vuonna kiveen hakattua totuutta on kuitenkin pakko pilkkoa, koska jyväskyläläiset varastivat kyseisen viikonlopun (10.-11.7.) Finnconilleen.

Niinpä kesäretki järjestetään nyt viikko etuajassa, lauantaina 3.7. Kaikki kynnellekykenevät olkoot tervetulleita paikalle. Ohjelma koostuu tavalliseen tapaan vapaamuotoisesta hauskanpidosta. Yleensä ihmisiä on alkanut valua saareen puolen päivän jälkeen. Poistuminen autuaammille kaljakeitaille suoritetaan auringon tai osanottajien alkaessa sammua.

Eväät messiin ja scifistelemään!

Tulleet sarjikset

DARK HORSE. Jeesus tulee, oletko valmis! Onko hän edes itse valmis? Kas siinäpä kysymys, joka nousee 12-vuotiaan Jodien eteen, kun rekka putoaa sillalta hänen päälleen. Hän selviää onnettomuudesta vahingoittumattomana ja kuulee jälkikäteen äidiltään olevansa Jeesus Kristuksen toinen tuleminen! Tästä hillittömästä, mutta hillityn hienosti toteutetusta ajatuksesta lähtee liikkeelle Mark Millarin & Peter Grossin kolmiosainen minisarja Chosen. Lisäpisteitä ropisee Stand By Me -leffaa muistuttavasta tunnelmoinnista sekä pieteetillä mukaan upotetusta 1980-luvun ajankuvasta.

Kaikki, jotka ovat lukeneet Michael Chabonin Pulitzer-palkitun romaanin The Amazing Adventures of Kavalier & Clay, rynnivät varmasti heti kauppaan kuullessaan, että The Amazing Adventures of the Escapist -lehden ensimmäinen numero on ilmestynyt! Siihen on koottu useampikin sarjakuva nimihahmon pitkän historian eri kausilta. Tekijöinä mm. sellaisia legendaarisia nimiä kuin Jim Starlin, Howard Chaykin ja Kyle Baker - ja onpa Chabonkin sotkenut lusikkansa soppaan. Eikä pidä unohtaa Comics Journalista lainattua artikkelia, joka selvittelee Escapist-sarjojen juuria aina vuoden 1940 Amazing Midget Radio Comicsista eteenpäin.

Vähemmän innostuneen vastaanoton saa sitten Gary Martinin & Steve Ruden klassisten aikojen sarjakuvaviihdettä tavoitteleva Moth-lehti. Tämä kun jää hienosta piirroksesta huolimatta pölyisen lapselliselle tasolle. No, pääosassa on kuitenkin naamiopukuinen sirkuslainen, joka päätyy päihittämään moottoripyöräjengin ohessa afrikkalaisen ihmisleijonademonin. Parempaa olisi ollut lupa odottaa.

Ja mainittakoon vielä tallikäynnin lopuksi, että B.P.R.D.-lehdessä on nyt siirrytty pidempään jatkosarjaan nimeltään Plague of Frogs. Sen juonesta vastaa Mike Mignola ja kuvituksesta Guy Davis. Davis on muuten piirustellut myös Humadoids-kustantamon Metal Hurlant -julkaisuun numerosta 8 lähtien. Jerry Frissen käsikirjoittama Zombies That Ate the World on vallan maukasta hupia ajasta, jolloin örmyinä tallustelevat zompparit elävät ihmisten rinnalla tasa-arvoisina yksilöinä. Ihan ilman ongelmia arki ei kuitenkaan suju. Esimerkiksi kuolleen anopin ryntääminen makkariin kesken seksileikkien kun on kaikkea muuta kuin hauskaa...

UUTISET JATKUVAT TÄHTIVAELTAJA 1/04:ssä.